SRCE?
Pozdravljeni,
priblizno tri tedne obcutim bolecino na levi strani v predelu kljucnice, bolecina se razsiri malo nizje, visje od kljucnice in obcasno tudi v ramo in roko. Vcasih jo obcutim kot bolecino, lahko tudi kot pekoc obcutek. Opazam, da me bolijo tudi zile v vratu, spredaj in zadaj. In veckrat imam blage do srednje bolece glavobole, tudi pekoce. Ravno sem na radiu poslusala oddajo, kjer so govorili o srcnem infarktu oziroma zastoju srca in “napovedujocih” znakih za infarkt. Zanima me ali gre lahko pri meni za blizajoci se infarkt? Prej sem mislila, da je morda kaksen prehlad v kosteh, prepih,…. zdaj pa nisem vec prepricana.
Stara sem 34 let, ne kadim in ne pijem. Imam leto dni strega otroka. Po dolgem casu sem sla na krajsi tek (pred dvema mesecema) in me je potem se cel teden peklo v prsih, predvsem ob vdihu.
Kaj menite?
Najlepsa hvala.
Pozdravljena!
Z gotovostjo vam lahko zatrdim, da nimate zastoja srca 🙂
Tipčne težave ob zožitvah žil, ki dovajajo srcu kri (koronarke) so bolečina, ki se pojavi ali poslabša ob naporu, olajša jo mirovanje v nekaj minutah (in ne v treh tednih) in niso povezane z dihanjem. Kaj vam povzroča bolečine v omenjenem delu je takole težko oceniti, slišati pa niso kot bolezen srca.
Upam, da se niste trajno odpovedali teku!!
Lep dan!
Najlepsa hvala za hitri odgovor.Torej ce ni povezano s srcem, kaj pomenijo bolecine vratnih zil ob strani, od kljucnice pa vse do uses, ki se ob tem pojavljajo?
Kaj pa zadebeljene zile na vratu? Kaksni so ti pregledi? Ali bezgavke? Sicer niso zadebeljene. Verjetno bi se to tudi poznalo na krvi?
Pred mesecem dni sem imela kontrolo krvi, tudi scitnicni hormon in sladkor in je vse bp.
Skrbi me, da ne gre za kaj hujsega.
Ste prepričani, da vas bolijo žile na vratu in ne morda mišice…? “Zadebeljene” žile na vratu opažate stoje? Bezgavk, ki niso povečane, ni možno zatipati in ne bolijo. Tudi če bi zaradi kakšnega vnetja bile povečane, je vprašanje, če bi jih lahko našla oz. zatipala sama.