Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Srboicni dermatitis

Srboicni dermatitis

Spostovani gospod doktor
Ze v temi sem vam dal vedeti da vam bom postavil vprasanje glede srboicnega dermatitisa katerega imam tudi sam.(diagnozo so mi postavili v dermatoloski ambulanti).
Zanima me namrec kako dalec je kaj moznost ozdravljenja te bolezni, saj se z njo spopadam ze vec let.
Ko sem bil star cca.24 let se je to zacelo pojavljati bolj obcasno (priblizno 6x na leto), sedaj ko sem star
36 let se mi to pojavlja sigurno 3x na mesec. V glavnem se to vidi kot rdecina na celu in okoli nos, katera se kasneje spremeni v suhe luske ki pocasi odpadajo. In ta proces se ponovi se najmanj 3x na mesec.
Poskusal sem ze vec krem katere mi je predpisal dermatolig, pa je bilo dobro cca. en mesec, potem pa kot da bi se koza navadila na to in sploh ni hotela vec reagirati na kremo. Ugotovili so tudi da bi naj imel trebusno bakterijo katera bi naj bila eden izmed moznih povzrociteljev. S tabletami za njihovo unicenje sem spet zaustavil ponoven izbruh na obrazu vendar se mi je takoj ko sem naredil ‘kuro’ ponovil cel proces na obrazu. Zanima me tudi kaksen ucinek bi lahko imeli kaj, v zadnjem casu zelo propagirani, izdelki aloavere, tu misli predvsem na gel ki se pije, pa krema itd.
Upam da sem vam saj priblizno opisal tezave s katerimi se borim. Zato vas prosim se za vas strokoven nasvet kako bi se se lotil te nadloge da si jo ozdravim ali vsaj omilim.
Lep pozdrav Bojan

Spoštovani Bojan!

Verjetno se boste s seboroičnim dermatitisom morali spopadati še nekaj časa, morda pa vam bo v tolažbo, da se s starostjo bolezen praviloma začne umirjati. Pri zdravljenju poskušamo najti za bolnika najustreznejšo kombinacijo zdravil, zlasti ob zagonih. O uspehih s preparati, ki jih opisujete, še nimam dovolj informacij, da bi zapisal kakšno konkretno mnenje.

New Report

Close