Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Proktologija Srbenje v anogenitalnem predelu

Srbenje v anogenitalnem predelu

Spoštovani.
Zadnjih nekaj mesecev sem imela zelo stresno obdobje in v tem času so se mi začele pojavljati nevšečnosti.
Stara sem 37 let in 3 mesece nazaj sem imela težavo z vnetimi hemeroidi(zunanji hemeroidi, ki so še vedno prisotni). Dlje časa sem uporabljala mazilo Modolex, ki je umirilo vnetje hemeroidov. Potem se mi je pojavila huda srbečica (ter suh izpuščaj rožnate barve) v zagonih, v predelu anusa ter presredka, kasneje se mi je srbečiča preselila tudi na zunanje spolovilo (predvsem ob vhodu v nožnico- uporabljala sem Canesten mazilo katero ni pomagalo).Srbenje je hujše ponoči in mi zelo krati spanec.
Trenutno si lajšam težave z Proktis mazilom in svečkami (analni predel), ter Bepanten mazilom. Ginekologinja mi je predpisala 30 %Beloderem v Belobazi 2x na dan, ne vem pa ali lahko mazilo uporabiljam tudi na sluznici okoli anusa.
Čakam tudi na dermatološki pregled, ker me težave zelo skrbijo in me ovirajo pri normalnem življenju.
Hvala za odgovor in lep pozdrav.

Odgovor na objavo uporabnika
Ciprinol84, 06.06.2021 ob 14:30

Spoštovani.
Zadnjih nekaj mesecev sem imela zelo stresno obdobje in v tem času so se mi začele pojavljati nevšečnosti.
Stara sem 37 let in 3 mesece nazaj sem imela težavo z vnetimi hemeroidi(zunanji hemeroidi, ki so še vedno prisotni). Dlje časa sem uporabljala mazilo Modolex, ki je umirilo vnetje hemeroidov. Potem se mi je pojavila huda srbečica (ter suh izpuščaj rožnate barve) v zagonih, v predelu anusa ter presredka, kasneje se mi je srbečiča preselila tudi na zunanje spolovilo (predvsem ob vhodu v nožnico- uporabljala sem Canesten mazilo katero ni pomagalo).Srbenje je hujše ponoči in mi zelo krati spanec.
Trenutno si lajšam težave z Proktis mazilom in svečkami (analni predel), ter Bepanten mazilom. Ginekologinja mi je predpisala 30 %Beloderem v Belobazi 2x na dan, ne vem pa ali lahko mazilo uporabiljam tudi na sluznici okoli anusa.
Čakam tudi na dermatološki pregled, ker me težave zelo skrbijo in me ovirajo pri normalnem življenju.
Hvala za odgovor in lep pozdrav.

Lep pozdrav!

Od česa je prišel kožni izpusščaj, vprašanje če se bo ugotovilo; lahko je stres, glivično vnetje, uporaba intimnih mil, robčkov ali podobnih potencialnih kontaktnih alergenov, predolga uporaba Modolex mazila, hormonske spremembe…

Modolex mazilo je omejeno na 14 dni uporabe, zato dalje raje uporabljajte Proktis ali Bepanthen ki ga imate. Karkoli nanesete mora kožo pomiriti, ob nanosu ne sme pečt ali dražit.
Uporabljajte samo sintetična mila (na voljo v lekarnah), absolutno ne intimnih mil, tuš gelov ali higienskih vlažnih robčkov.
izogibajte se uporabi pobarvanega, potiskanega ali odisavljenega wc papirja.
predpisano kremo lahko uporabljate tudi perianalno.

New Report

Close