Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Zdravo življenje Arhiv – Alternativa in zdravo življenje Srbenje, srbenje, nerešljiv problem?

Srbenje, srbenje, nerešljiv problem?

Če na kratko opišem svoje velike težave: že več let me zelo srbi po vsem telesu, kakšnih sprememb na koži ni videti, srbi pa vse od uhljev, obrvi, konic nosu, lasišče in ostali deli telesa. Podnevi in ponoči. Grozljivo. Dermatolog je ugotovil da koža ni alergična na zunanje dražljaje. Alergolog je testiral vse kar ima in ugotovil da je vse b.p. Tablete ki jih jemljem sem izmenično opustila za dva tedna, pa ni bilo nič bolje, se pravi da tudi na zdravila nisem alergična. Jetrni izvidi b.p. Ultrazvok notranjih organov b.p. Direktnih povezav s hrano ne opažam. Zelo slabo se počutim da se kar naprej praskam, že podzavestno in mi je včasih prav nerodno naprimer v kakšni družbi ali na predavanju. Stara sem 43 let. Imam hude vetrove že vrsto let. Kolonoskopija: bp. Bioresonanca: kandida. Dieta ki se naj bi jo držala za “uničenje” kandide je bila zame prestroga in sem bila brez energije.Imate za mene kakšen nasvet? Hvala.

Draga Slavojka!

Kar predstavljam si, kako tezko mora biti ziveti z vasim problemom!

Ali se morda spomnite, kdaj se je epizoda zacela? Je temu botroval kaksen dogodek, stres, karkoli… lahko se vam zdi mjhno in nepomembno, vendar nasemu telesu se nekatere stvari ne zdijo male.

Kako je z vasimi custvi? Se hitro ujezite? Imate morda kaksne tike, vrtoglavico? Ali se kdaj pojavi obcutek rahle odrevenelosti ali mravljinci kjerkoli na telesu, kako je z vidom, se posebno nocnim vidom?

Kasen je spomin, spanje na splosno, ste bledi? Predvidevam, da se imate redno menstruacijo, ce da, prosim opisite ali je redna, kaksno je krvavenje, PMS, koliko casa traja, barva krvi, kolicina. Bodite kar se da natancni pri opisu.

Vem, da se vam zdi neverjetno, da sprasujem vse to zaradi srbenja. Tako pac je v TKM. Srbenje je samo simptom in ne bolezen, torej morava poiskati kje je vzrok.

Vse dobro!

Mag. Jadranka Perl

Mag. Jadranka Perl --- "Be still like a mountain and flow like a great river." - Lao Tzu

Najprej hvala ker ste mi prisluhnila.

Težave sem začela opažati po porodu, pred 21 leti.
Čustveno doživljam vse zelo burno, tako prijetna kot neprijetna čustva.
Jezna sem pogosto. Imela sem nekaj depresivnih epizod, ki sem jih zdravila
z antidepresivi.
Leto dni nosim očala da bolje berem, 0,75 dioptrija.
Ponoči vidim normalno.Mravljincev ne zaznavam.
Občasno imam občutek rahle vrtoglavice, zadnje merjenje pritiska: 104/71.
Pozabljam. Nisem bleda.Spim nemirno.Krvavitve so blage, svetle barve, količinsko malo,
3-5 dni, kakšen mesec je tudi ni(jemljem hormonske tablete zaradi pogostih bolečin v spodnjem delu trebuha)

Ali je možno osebno srečanje z vami?
Prebrala sem da pridete šele čez nekaj mesecev v SLO.

Hvala.

Draga Slavojka!

Lahko se srecava v maju, ko pridem domov za 14 dni, da opravim papirne zadeve glede odprtja moje ambulante. Seveda bi bilo potrebno vase zdravljenje skoncentrirati v 14 dni, verjetno potrebujete 7 do 8 terapij. Naj poudarim, da je to le ugibanje, ker bi vas morala pregledati.

Mislim, da gre pri vas za pomanjkanje krvi, kar ni isto kot anemija, ceravno se vcasih pojavita istocasno.

Teorija zgoraj omenjene diagnoze gre takole: pomankanje krvi tvori prazen prostor v zilah, ta prazen prostor zapolni zrak. Ker je fiziologija nasega telesa zelo dinamicna, nic ne stoji pri miru, se pricne ta zrak premikati. Kako ze imenujemo premikajoci se zrak? Veter, kajne! Tako so ga poimenovali tudi stari Kitajski doktorji. Ta veter nam povzroca vrtoglavice, srbez, v zelo hudi obliki celo epilepsijo. Seveda to ni primer za vsakega, ki ima, vase ali podobne, tezave. Ker vas nisem pregledala, tudi ne morem reci, da je diagnoza tocna.

Dobra primerjava tega vetra v zilah je prepih, ki ga cutimo v podzemskih zeleznicah. To si predstavljajte na mikro ali celo nano nivoju. Vem, da gre taksna teorija tezko v naš, znanstveno, naravnan um! Se spomnim vsega hudega, na zacetku studija kitajske medicine, ko nikakor nisem mogla sprejeti nekaterih stvari, so se zdele tako neuno nore! Vendar, ko studiras dalje, se zacnejo stvari odvijati in vse postane bolj jasno. Potem zacnes razumeti kvantno fiziko, mehaniko in celo “String” teorijo. 🙂

Seveda je vprasanje, zakaj je pri vas prislo do pomankanja krvi? Kor je videti, je vzrok v jetrih. Ne, nic fizicno ni narobe z vasimi jetri! 🙂 Govorim o funkciji jeter na podrocju TKM. In prav tu se vase zdravljenje pricne.

Tudi vam predlagam meditacijo, kot sem predlagala gospe Sanaji. Ce ne meditirate, potem enostavno naredite odklone telesa v levo in desno. Roke so iztegnjene nad glavo. Zadrzite odklon toliko casa, dokler izgovarjate omenjene glasove. Ko naredite odklon desno, boste lepo pretegnili levo stran telesa, kjer je vranica in v tem polozju izgovorite: Huuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu, ko naredite odkoln v levo, boste pretegnili jetra in tu izgovorite Šuuuuuuuuuuuuuuuuuuu. Kako to izgovarjajte, si prosim preberite v mojih odgovorih ga.Sanaji.

To je ena od metod zdravljenja z Medical Qi Gong, katerega certificirani ucitelj sem, pred kratkim, postala. Pomaga!

Oglasite se še, ce imate kakrsnokoli vprasanje, dvom, strah, veselje ali lepe novice! 🙂

Vse dobro!

Mag. Jadranka Perl

Mag. Jadranka Perl --- "Be still like a mountain and flow like a great river." - Lao Tzu

Pozdravljena in hvala za odgovor.

Zanima me v katerem kraju boste imela ambulanto, kako izgleda pregled in nadaljne zdravljenje, koliko stane pregled in koliko nadaljna terapija? Ali menite da bi moj problem lahko rešila v času ko boste tukaj? (maja)Hvala.

Ambulanta bo v blizini Ljubljane in malcek kasneje tudi v Trbovljah. Cene bodo v istem razredu kot so pri ostalih zdravilcih.

Tezko recem, kako bi zdravljenje npotekalo, takole na daljavo, opisano samo z nekaj besedami. Za tak predvid bi vas morala pregledati in postaviti se tono vprasanj.

Tudi vam se opravicujem za pozen odgovr. Bila sem zelo studijska. 🙂

Vse dobro!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close