srbenje splovila in zadnika
Imam ponavljajoča se vnetja spolovila in nazadnje mi je g. svetovala floragyn silver vaginalno peno z hialuronsko kilslino in koloidnim srebrom. v lekarni pa mi je to odsvetovala, češ da to predpisujejo potem za ženske v menopavzi. Ima katera izkušnje s tem? naj jo vseeno nabavim.
trenutno imam spet ful rdeče sramne usnice-in peče me, pa tudi okoli zadnjične odprtine imam rdeče in me peče? včeraj sem potem kupila v lekarni multy gyn gel in malo pomaga. koliko časa naj mažem, da bo bolje? Kaj mi svetujete?
hvala za odgovor
Spoštovani,
težko vam svetujem, ker niste napisali niti tega, kakšna vnetja imate in koliko ste stari (očitno pa niste pomenopavzalna ženska). Skozi računalnik vas žal ne morem videti.
Floragyn silver vsebuje srebro, ki je protibakterijska učinkovina, in hialuronsko kislino, ki naj bi sluznici pomagala pri obnovi barierne funkcije ter obrambi pred vnetjem. Nikakor ne gre za preparat, ki bi bil primeren le za ženske po menopavzi, in če vam ga je svetovala ginekologinja, ga lahko mirno uporabljate.
Lep pozdrav,
Spoštovani,
sem bila spet pri moji g. in mi je pojasnila,da imam virus humani papilon. Zadeva baje lahko traja tudi do par let, da se uredi. Pojma nimam kako bom to zdržala. očitno se mi je iz spolovila zadeva preselila tudi na anus. Ja pa rekla, da sem imela v tem času zgleda zraven še glivično vnetje. Sedaj mažem z canestenom in dala mi je dve kapsuli diflucan.
Zanima me glede prenašanja tega virusa. Dobiš ga lahko samo od partnera, ki je s tem okužen, ali kako? Koliko je inkubacijska doba virusa? Napisala mi je mazilo virolex, vendar je povedala, da ni nujno, da pomaga. Kako se sploh da premagati tak virus? Res je, da sem bila kar v stresnem obdobju, zaradi ločitve, kar naj bi baje tudi vplivalo. kaj menite vi?
hvala za pojasnilo
Spoštovani,
humani virusi papiloma so zelo razširjena okužba, o njih si lahko več preberete tukaj. HPV ne povzročajo srbeža, tako da je ta verjetno posledica sočasne glivične okužbe (ali morda kakšnega drugega dejavnika).
Inkubacijska doba HPV traja od nekaj tednov do nekaj let; HPV je namreč prisoten pri številnih ljudeh, ki so popolnoma brez težav, zato je inkubacijsko dobo težko določiti. HPV se večinoma širi z neposrednim stikom (spolni odnosi oz. dotik), redkeje posredno s predmeti. Možno pa je, da s HPV okužena oseba virus prenaša že leta, pa nima nobenih težav ali vidnih sprememb; pri partnerju, ki dobi ta isti virus, pa se pojavijo težave. Mazilo Virolex pri okužbi s HPV ne pomaga. Povezava med stresom in imunskim sistemom, ki je odločilni dejavnik pri premagovanju okužb, je izjemno kompleksna in vprašanje je, ali bo kdaj sploh v celoti pojasnjena. Psihični stres gotovo ne koristi pri nobeni bolezni, ker pa je njegov vpliv zelo težko ovrednotiti, je stres pogosto (tudi neupravičeno) dežurni krivec za raznorazne težave. Žal pa tudi pri boleznih z znanim negativnim vplivom stresa nimamo recepta za protistresno življenje, ki si ga mora vsak pacient po svojih močeh urediti sam …
Lep pozdrav,