Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Srbenje pri 3.letnici

Srbenje pri 3.letnici

Spoštovani!
Upam, da mi boste kako pomagali: moja hči, 3 leta, ima že 2 meseca po vsem telesu vse polno drobnih izpuščajev. Peljem jo k zdr.-nato dermatolog , ki mi reče, da ima suho kožo. Ok. Dobiva 2 kremi, stanje: slabše- hči se praska, ponoči ne more spati….največ izpuščajev,ki so sedaj večji, ima na notranji strani komolcev in na bedrih. Peljem jo še enkrat k dermatologu, dg: L853 Xerosis cutis; kaj to pomeni?
Dobile sva kremo, zdaj bomo videli. Mi lahko povesta, kakšna naj bo nega njene kože poleg te kreme? Sčim jo naj tuširam?
Prosim za kakšen nasvet.
Zaskrbljena mamica

Pozdravljeni!

Diagnoza ki ste jo navedli je suha koža.
V kolikor se deklici pojavlja tudi vnetje, potem sigurno ne more biti kriva le suha koža, gre za določeno vnetje, ki ga je potrebno opredeliti, postaviti diagnozo, nato pa ustrezno zdraviti.

Uporabljati je v njenem primeru potrebno čimmanj mil, detergentov, obstaja pa cela vrsta kopeli, kreme in podobnih sredstev za suho in občutljiva lai pa celo atopično kožo- vprašajte v lekarni!

V kolikor ne bo učinka predpisane terapije, potem je potreben ponoven pregled pri dermatologu.

Lep pozdrav

prim. Boris Kralj, dr.

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close