srbenje po uporabi kondoma
Pozdravljeni!
Stara sem 18 let, s spolnimi odnosi sem zacela pred kratkim. Dokler sva s partnerjem uporabljala metodo umika je bilo vse vredu, po spolnem odnosu s kondomom pa sem zacutila srbenje okoli noznicne odprtine. To srbenje pa sedaj traja ze nekaj dlje kot teden dni. Zanima me ali je za srbenje lahko kriv kondom ali je vzrok kje drugje? Ali je zaradi tega potreben obisk pri ginekologu?
Lep pozdrav!
Draga Daša,
Za srbenje je prav lahko odgovoren tudi kondom, saj je prepojen s spermicidom in včasih z eteričnimi olji, ki lahko dražijo kožo in sluznice ter celo lahko povzročijo alergijo. Vse to je seveda odvisno od kvalitete in od proizvajalčevega posvečanja pozornosti do “preobčutljivostnih reakcij”, ki so vedno trši oreh za kozmetično in higijensko industrija pa tudi za proizvajalce medicinskih pripomočkov in zdravil.
Priporočam, da se oglasite pri ginekologu. Samo s pregledom je mogoče bolje oceniti za kaj v resnici gre. Vzrokov za srbež je namreč v resnici zelo veliko in za ustrezno zdravljenje ali nasvet je pač potreben pregled.