Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Srbenje po nogah

Srbenje po nogah

Pozdravljeni!

Pred letom dni so se mi na nogah pojavili rdeči izpuščaji;obiskal sem svojo zdravnico, ki mi je predpisala mazilo z benzokainom(ali nekako tako),vendar sem bil alergičen na to mazilo.Predpisala mi je drugo zdravilo,(bele barve,čakal sem 2 uri na mazilo).Mazilo mi je koliko-toliko pomagalo,vendar mi ga je zmanjkalo.
Sedaj imam po nogah precej velike rdeče lise,ki zelo srbijo. Ne morem zdržati brez drgnjenja,tako,da se spraskam celo do krvi,kar je potem zelo boleče.Zdravnica mi je povedala, da je alergija. Po moje bi zadevo rešil s kakšnim mazilom,ki bi preprečilo srbenje. Ko spraskam krasto s kože,se pojavijo na rani majhne kapljice tekočine(kot voda.
Prosim, če mi svetujete kakšno mazilo,ki bi mi pomagalo odpraviti res nadležen problem.

lep pozdrav
janko

Pozdrav!

Kaj vse je lahko vzrok vašim težavam: ožilje, alergija, kronične vnetne bolezni…..
Zato ni moč predpisati mazila tako na daljavo.

Pogovorite se z zdravnico, morda je potreben obisk pri dermatologu?

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Hvala za odgovor!

Ko sem bil pri zdravnici, mi je povedala, da gre za alergijo;kakšnih kroničnih bolezni nimam;z ožiljem nimam težav.
Problem je po mojem mnenju le srbenje in praskanje,ko se naredi krasta zelo srbi in drgnem srbeče mesto…tako se nekako vrtim v krogu.
Mazilo, ki so mi ga pripravili v lekarni je precej pomagalo;izpuščaji oz.kraste so izginile,vendar mi je mazila zmanjkalo in se je problem pojavil ponovno.
Morda mi lahko svetujete kakšno mazilo proti srbenju?

lp janko

KOt sem že omenil, vam imena mazila ne morem povedati, ker ne vem za kaj gre.
Prosite svojo zdravnico za enako mazilo, kot ste ga že dobili.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close