Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika srbenje oči

srbenje oči

Spoštovani!

Zadnjih nekaj dni me srbi v očeh. Začelo se je z občutkom, da je v desnem očesu tujek, pa nisem našla nič. Kasneje se je ščemenje nadaljevalo v obeh očesih, situacija je slabša, ko piha veter. Takrat me tako srbi v očeh, da komaj gledam.Solzijo se nič!!!
Naj povem še, da sem stara 40 let, očala (dioptrija -2,25 in -2,75) pa nosim že od 13. leta. Nikoli nisem imela nobenih težav z očmi.

hvala za odgovor!
Maja

Po opisanem sodeč, ste morda postali občutljivi na cvetni prah. Saj če pravite, da do sedaj niste imeli takšnih problemov bi lahko tako sklepali, kajti veter je vedno pihal, le da spomladanski raznaša še cvetni prah.

Lp.

Draga Maja, tudi sama nisem nikoli imela problemov z očmi in niti nisem bila nikoli alergična na cvetni prah, do lanskega leta. Potem pa me je kar na lepem začelo praskati po očeh, tako kot praviš ti.
Priporočam, da se oglasiš pri svojem splošnem zdravniku, ki ti bo napisal recept za tablete ali kaj drugega. Sama sem dobila tablete Flonidan, kapljice za oči in pršilo za nos in zdaj je vse v redu.
Pa lep pozdrav.

Menim,da ste postali občutljivi na cvetni prah.

To je alergija. Imam enake iskusnje. K zdravniku in preberi si kaksno knjigo, saj je bolje da se alergenom izogibas, kot da se non stop filas s tableti.

Npr. Zivljenje brez alergij, Tehnicna zalozba Slovenije

Lahko gres tudi k zdravniku na test (spikanje) s katerim ti ugotovijo na kaj si alergicna.

Skratka, ne najej se tablet, ko izves na kaj si alergicna zacni ziveti drugace.

Veliko uspeha,

Ana

New Report

Close