Srbenje lasišča-nosečnost
Pozdravljeni,
kot že prejšnjo zimo, se tudi tokrat soočam s hudim srbenjem lasišča. Ker sem noseča, uporaba Elocoma odpade (le ta mi je prejšnjo zimo težavo odpravil v nekaj dneh).
Zanima me, kaj je še varno v nosečnosti in bi vsaj malo omililo srbenje? Poskusila sem tudi že z Oronazolom, ki so mi ga svetovali v lekarni, a zaenkrat še ni pozitivnega učinka.
Druga težava je srbeč zgornji del obeh prsi. Poleg srbenja je ves čas prisotna rdečica in majhni izpuščaji. Osebna zdravnica mi je svetovala uporabo Claritina po potrebi, drugega ne (nosečnost). Zanimivo je, da se je srbečica v trenutni nosečnosti pojavila že drugič, prvič v 3. mesecu in je nato izginila sama od sebe in ponovno sedaj v 5. mesecu, kar tako čez noč. Sedaj ne vem ali so krivi hormoni ali kaj drugega.
Že vnaprej se vam lepo zahvaljujem za odgovor.
Spoštovani!
Srbež je v nosečnosti pogosta težava in je lahko povezan z nosečnostjo samo ali pa gre za dermatoze, ki so od nosečnosti neodvisne. Zelo pogost vzrok srbeža je izsušena koža. V tem primeru ga lahko omilite z intenzivnejšo nego s pripravki za umivanje in mazanje, ki so namenjeni suhi koži. Dobite jih v lekarni. Prav tako lahko poskusite uporabiti šampon, ki lasišča ne izsušuje, npr. z dodatkom uree. Tudi tega poiščite v lekarni. Občasna uporaba Elocom raztopine v petem mesecu nosečnosti načeloma ne bo škodila ne vam ne otroku. In če vam Claritine omili težave, ga lahko vzamete. Vsekakor vam svetujem obisk dermatologa, ker opisujete izpuščaj. Pred zdravljenjem je vedno dobro postaviti pravo diagnozo.
Lep pozdrav.
Spoštovani,
hvala za odgovor. Pri dermatologu pred cca. pol leta je bila diagnoza at. dermatitis. Tudi izpuščaji se pojavijo in izginejo, tako, da niti dermatolog, niti osebni zdravnik nista vedela posledica česa so izpuščaji. Sedaj med nosečnostjo pa je vse še toliko bolj okrepljeno.
Da ne bom preveč iskala v lekarni me zanima ali mi lahko priporočate točno določen izdelek za lasišče? Namreč nimam niti prhljaja, niti ni vidne nobene rdečine. Nazadnje so mi prav v lekarni priporočali Oronazol.
Hvala in lep pozdrav.
Spoštovani!
Če vas prav razumem, so vam postavili diagnozo atopijski dermatitis. Ta se med nosečnostjo mnogokrat poslabša. Oronazol šampon ne bo primeren za vas. Poskusite poiskati šampon z ureo za občutljivo lasišče (npr. Eucerin)
Lep pozdrav.