Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Srbenje koze okoli anusa

Srbenje koze okoli anusa

Spostovani,

priblizno v 5m nosecnosti se mi je zacela srbecica na kozi okoli anusa (na rjavem delu koze). Takrat sem srbecico mazala z olivnim oljem, da sem jo omilila. Prisotna je bila samo ponoci. Analnih odnosov nimam.

Zadevo sem nekako potlacila, rodila s CR in se posvetila sincku, ki je v novembru dopolnil 1 leto. Pred kratkim sem sla do osebnega zdravnika, saj se srbecica pojavlja tudi cez dan. Hemeroidov verjetno nimam, odvajam brez tezav 1-2x dnevno, zdravnica me je testirala na podancice – jih ni, na skrito kri v blatu – tudi nic. Vsak vecer sem uporabljala mazilo od Dr Gorkica Proktis (po nasvetu svoje DR) ampak nic ne pomaga. Srbecica ostaja. Dobila sem napotnico za dermatologa, na vrsti bom Januarja. Danes v casu kosila je bil srbez nevzdrzen, tako da sem se odlocila da namazem tudi s canestenom. Po vecernem tusiranju sem opazila da imam na kozi ob anusu na rjavem predelu 3 ranice – izgledajo kot zareze. Ponovno sem namazala s canestenom.

Mi lahko prosim svetujete kaj naj naredim? Srbez je nadlezen in nevzdrzen, saj me po novem hudo srbi tudi podnevi.

Stara sem 31 let, imam enega otroka, tusiram se 1x dnevno in uporabljam intimno milo Chily delicate.

Prosim za kaksen nasvet, da lazje docakam dermatologa v mesecu januarju.

Hvala in lep pozdrav.

Agnes

Pozdrav!

Osnovno kar svetujemo je po vsakem odvajanju blata umiti z hladno vodo, očistiti z oljem.  Če ni hemeroidov , potem je  vsekakor krema, ki je proti glivam, ki je kombinirana s kortikosteroidom za  največ 2 dni, kasneje pa krema proti glivam – osnovno kar vam lahko napiše osebni zdravnik. To je kar lahko na daljavo ocenim ali svetujem.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close