Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija srbenje in izpuščaji

srbenje in izpuščaji

Če sem dalj časa na mrazu se mi pojavi po stegnih, riti in rokah od zapestja proti komolcu polno belih grudic pod kožo (kot da se nabere voda), ki neznosno srbijo, na toplem pa zginejo. Ali je to tudi alergija oz. ali kdo ve kako s tem?

Pozdravljena

jaz imam tudi nekaj podobnega.

Hitre temperaturne spremembe. Če sem dalj časa na mrazu in stopim v zelo ogret prostor dobim v momentu koprivnico, ki neznansko srbi pol ure, potem se umiri in so samo se rdeči madeži (verjetno tudi zaradi praskanja).
Ne prenašam tople vode (recimo v bazenih – zdravilišča) tudi ne preveč mrzle vode (recimo morje ki ima okrog 20 stopinj). Težave imam tudi pri športu, rekreiranju saj že po najmanjšem naporu dobim koprivnico. Tudi recimo pri tremi, ko čutiš, kako te oblije pot, koprivnica. Res narodna zadeva, ker bi takrat moral misliti na pomembne zadeva, vendar se zraven na smrt praskaš, izpraskaš in si še bolj pod stresom.

Pri testiranju na alergene so bili skoraj vsi pozitivni. Tako, da skoraj ne bi smela nič več jesti in bivati v stekleni škatli.

Vsi dohtari so me filali z različnimi zdravili Dihalar, Claritine…. vseh se ne spomnim ker jih je bilo res veliko in nič ni pomagalo tako, da zadnja leta ne jemljem nič.

Alergija na lastni pot oz. se mi dozdeva, da se mi koža ne ohlaja takrat, ko bi se mi morala.

Te izpuščaje oz koprivnico imam že od 12 leta, sedaj sem stara 25.
Zdravniki so mi obljubljali, da bo prenehalo z prvo menstruacijo, potem ko bo konec pubertete, sedaj ko nisem več v puberteti pravijo, ko bom rodila prvega otroka….. no na koncu bodo rekli, da se bom težav rešila, ko bom umrla.
Diagnoza; holenergična urtikarija (dvomim, da sem prav napisala)

S svojo težavo sem se že nekako sprijaznila.

Lep pozdrav

Jaz sem imel enake probleme, ki so nato po nekaj mesecih minili, sedaj pa imam morda še hujši problem, saj dobim urtikarijo po samo malo močnejšem pritisku na kožo; predstavljajte si da slonim na komolcih in že dobim srbeče izpuščaje; zanima me če ima še kdo morda tak problem in kako ga rešuje

svetujem uporabo t3 kreme – naravni antibiok – justov izdelek, preverjeno pomaga.

lp

Tea tree od Justa bi znal pomgal, pa tudi kopeli v soli mrtvega morja in slezenovec . Mislim da bi bilo potrebno kombinirat tudi s kopelmi.

Igi, morda bi bilo dobro, da se obrnete po nasvet h kakšnemu dermatologu?

Prijazen pozdrav! Karmen Mlinar, svetovalka za dojenje pri La Leche League International <http://www.dojenje.net>

Mene je koza srbela iz neznanega vzroka.
Testi vsi neg.
Obiskala 4 dermatologe.
Praskala sem se tako mocno, da imam se zdaj brazgotine po nogah.
Vse skupaj je bilo bolj psihogene narave.
Terapija: diprogenta + sedativi, da sem se vsaj naspala.

Ko so se mi rane do konca zacelile, se mi ni vec ponovilo v tako hudi obliki.

New Report

Close