lep pozdrav.Star sem 23 let in imam naslednje težave.
Že par mesecev me srbi in peče v predelu danke,vse se je začelo po zdravljenju z antibiotiki za odpravo heliobacter plyori.3 ali 4 dan jemanja antibiotikov sem dobil drisko in takrat sem prvič občutil močno pekočo bolečino med odvajanjem in srbenje po odvajanju.Srbenje ni konstantno ampak se največkrat začne po hoji ali drugi fizični aktivnosti. Osebni zdravnik me je pregledal in opazil da je predel okoli danke zelo rdeč in mi predpisal kremo kuterid in napotil na kolonoskopijo zaradi suma na hemeroide. Na kolonoskopiji so mi pregledali črevo le do prvega zavoja,ker so bile bolečine neznosne. Del črevesa ki so ga pregledali je brez kakršnih koli sprememb.
Zelo bi bil hvaležen če bi mi kdo lahko pojasnil kaj je srbenju vzrok in seveda kako bi ga lahko odpravil.
Spoštovani!
Po antibiotikih se spremeni črevesna flora, zato nastanejo take težave. Jemljite probiotik, za nego zadnjika uporabite oljčno olje in za brisanje vlažne robčke. Res traja lahko nekaj tednov, da težave minejo.
LP, Marija Š. Gašperšič
Goran tudi mene srbi okrog danke in to prevečkrat, ker se mi pa čudno zdi ne jemljem nobenih tablet oz. antibiotikov, redna nega zato sem tudi pozorna na vse kaj slišim, da pomaga. Slišala sem, da je dobro jesti pekoče paprike, no jaz sem začela s tem med jedjo pojem vsaj eno malo pekočo papriko pa ne tiste ful ful pekoče in zdaj bom vidla kako bo, ne morem ti povedati, če pomaga ker sem šele začela s tem. Če boš probal tudi ti bi bila vesela, če bi tu gor še kaj napisal bom pa tudi jaz, kako bo pri meni, lp
Spoštovani!
Vaša mnenja se niso izgubila. Ker to ni pogovorni forum, se morata z Goranom kje drugje pokontaktirati.
Strokovno mnenje ne more biti, da uživajte pekočo hrano, saj ravno obratno, le-ta povzroča draženje in vnetje sluznice, na katero pride, se pravi vzdolž celih prebavil, od ust do anusa! To dieto odsvetujem.
Srbenje povzročajo lahko podančice, ki jih prenašajo mladi psi in mucki, lahko pa lokalne spremembe na koži. Svetujem samo primerno higieno in izključitev prisotnosti zajedalcev.
LP, Marija Š. Gašperšič
Ga. Gašperšič vi gledate z medicinskega stališča, jaz pač probam kar slišim iz ljudskega reka je pa stvar posameznika, kar bo poskusil, pišem zaradi tega, ker sem se zmotila, ne pekoče paprike mislila sem na pekoče feferone, res nevem zakaj bi pekoči feferoni škodili telesu, ja kaj še rečt meni že pomaga, lp
Spoštovani!
Svetujem po svojih najboljših močeh, in to v skladu z na dokazi temelječo medicinsko stroko. Nekatere reči pa se ne preizkuša v študijah in svetujemo glede na izkušnje ali po logiki stvari. Seveda pa ima vsak posameznik možnost svetovano upoštevati ali najti svoj način, kako si pomagati. K sreči veliko zdravstvenih težav ljudje rešujemo sami, jasno da vsega ne obravnavamo zdravstveni delavci.
LP, Marija Š. Gašperšič