Srbečica ob zaužitju nekaterih vrst hrane
Pozdravljeni,
sin je star 6 mesecev, ima atopijski dermatitis (zaradi le-tega sva še vedno v dnevni bolnišnici na dermatološki kliniki) in s kožnim testom potrjeno alergijo na mleko in jajca. Kožni test na pšenico je bil negativen (krvni test je bil pa 0.99 pozitiven). Je še vedno dojen.
Opazila sem, da se ob zaužitju pirine kašice ali če jaz jem domač pirin kruh (pirina moka, sol, vinski kamen in voda) začne praskati. Zanima me naslednje: ali naj z uvajanjem glutena kljub srbečici nadaljujem ali naj prekinem in ponovno poskusim čez kakšen teden ali dva?
Seznanjena sem z novimi smernicami, da se alergeno hrano uvaja zgodaj za razvoj tolerance, vendar me res zanima kaj storiti, ko se otrok praska ter se mu poslabša dermatitis. Vztrajati, da razvije toleranco ali prekinjati in čez nekaj časa poskusiti znova?
Najlepše se vam zahvaljujem za odgovor in lep pozdrav.
Najprej hvala za odgovor.
Če vas prav razumem, do naslednjega pregleda pri alergologu sin (niti jaz, dokler dojim) ne smeva pšenice. Kako pa je z drugimi glutenskimi žiti? Poskusim in vidim kako bo reagiral?
V primeru srbečice po nekateri hrani (nor. hruškah) pa ukinem in poskusim čez nekaj časa ponovno ali ne dajem?
Še enkrat hvala za odgovor in lep vikend želim.