srbeči izpuščaji po trebuhu in prsih
Pozdravljene!
Zadnji teden so se mi po trebuhu in prsih pojavili rdeči izpuščaji, zelo podobni pikom komarjev, ki prav tako tudi srbijo. Vsak dan opazim kakšnega več. Zdravnik mi je predpisal puder, ki bi naj oblažil srbenje (malenkost je res), toda izgine pa ne nič.
Tudi testi krvi, pa za jetra itd. niso nič pokazali.
Nočem bit panična, a vseeno me skrbi kaj imam to. Mazala sem si tudi z ognjičevo kremo, pa soleo, pa tudi nič ne pomaga.
Ima morda katera takšne izkušnje?
Že vnaprej hvala za odgovore in lepo nosečnost!
Pika (19 t)
Koprivnica? Kot bi te opekle koprive? Srbi? Po tem ko se tuširaš, je morda slabše. Ponoči tudi, na toplem pod odejo. Prvič je bilo grozno in se je nehalo šele dober mesec po porodu. Vso hrano sem sumila, nič odkrila. Moj G mi pa ni povedal, kaj bi lahko bilo, čeprav sumim, da bi mi lahko!? V drugo mi je pa postalo takoj jasno – alergija na železov sirup. Brez dvoma. Celo piše na mojem (Legofer), da povzroča urtikarijo oz. koprivnico, in to zaradi dodatkov, ne zaradi železa samega. Na Lekovem ne piše jasno, sem preverila, a moj G pravi, da so vsi sirupi isti in tablete tudi, tako da zdaj ne smem tega več jemat. Po dveh dozah sem se čistila potem še 14 dni. Vsak dan je bilo malo bolje. Zdaj je dobro. Fleki so bili veliki sicer od majhnih pik do kasneje cel centimeter izbočenih flekov, ki so se združevali v srbeče lise. Grozno.
M