Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Srbeči fleki!

Srbeči fleki!

Hčerka je dobila fleke rdeče barve in so veliki od 0,5 cm do 3 cm. Zelo jo srbijo, ampak jih ima le po rokah. Dala sem ji žličko Claritine in ni nič boljše. Še vedno srbi. Kaj to pomeni? Da to ni alergija? A je imel že kdo kaj podobnega?

Po moje boš morala dobiti kakšno čudežno – beri kortikosteroidno kremo – npr. Advantan, Elocom.
Tudi pri nas Claritin prav nič ne pomaga oz. je še slabše.

Tudi jaz imam po rokah fleke, ki so rdeče barve, rahlo suha koža in srbi. Sem bila pri dermatologu in mi je predpisal neko mazilo, vendar ni pomagalo. Sem pa opazila, da te fleke dobim samo pozimi, poleti pa izginejo. Tako, da je tudi dermatolog prišel do zaključka, da je neke vrste alergija na mraz. Mi je pa osebna zdravnica svetovala solarij in so fleki res izginili.

Moja hčerka je šla k zdravniku, ker je imela rdeče fleke po trebuhu in rokah in je dobila Flonidan in to naj bi bile glivice. Zdravnica je rekla, da je tega kar veliko in traja 6 tednov. Katere glivice pa so pa ne vem.

Moji hčerki je pa zdravnica rekla, da je kožna plesen, dala Claritin in rekla, da traja 6 tednov.
Človek bi rekel: kolikor zdravnikov – toliko diagnoz…..

Čisto isto je pri mojemu možu. Le da so ugotovili, da gre za alergijo na pršico (zraven je alergičen še na vse sorte), zdaj hodi na nekakšno obsevanje z vitaminom D in stanje je 1000x boljše. In ko sva tuhtala, kako je možno, da je pršica, sva ugotovila, da ker spi navadno v spodnji majici in spodnjicah, fleke ima pa po rokah in nogah drugje pa ne, ker je prekrit z blagom, ki ga vsakodnevno menja. Verjetno bo res to to…

Pa še to: na alergološkem oddelku na Golniku so ga opozorili, naj čim manj uporablja Elocom, ker tanjša kožo. Za Claritine velja enako, uporablja naj ga le takrat, ko je res kriza, čimmanj.

LP, Ana

Koje bil moj star okr. 2 leti, je imel enako – alergija na travo. Tisto leto je jedel Claritine. Rdečica je sicer bila prisotna, ni pa srbelo.

Čez kakšno leto so meni ugotovili alergijo na travo – ravno včeraj, ko so v okolici kosili travo sem postala po rokah rdeča.

Otrok je imel še naslednje leto enako, potem je pa izginilo. Sedaj ima 8 let in se ni nikoli več pojavilo.

Če je res hudo, daj testirat, a jaz bi vseeno počakala še nekaj časa, da se koža zares umiri. Je pa skrajno zoprno, vem:)

Claritine in Flonidan sta antihistaminika in delujeta proti srbenju. Glivice pa je potrebno resneje zdraviti: kožne glivice se morajo mazati z zdravili primernimi za to, kot so: Dactarin krema, Lamisil, Canesten… Candidiaze oz. pretirano risotnost glivice Candide albicans pa je potrebno zdraviti s sistemskim antimikotikom kot je Nistatin ali Diflucan, mi pa smo hčeri raje dajali naravne snovi: kaprilno kislino (izvleček kokosa), lahko pa se uporablja tudi izvleček olčnih listov. Pri razširjeni kandidiazi pa je potrebna še stroga dieta brez vseh naravnih sladkorjev in pšenične moke, ter kvasa, potrebno pa je dodajati tudi laktobacile za vzpostavitev normalne črevesne flore!
Mi smo se z glivicami dolgo borili in na koncu le zmagali!!! Je pa potrebno vztrajati in okrepiti imunski sistem.

Srečno!

Zdravo,

Moj sin ima podobne tezave, vsako leto v tem casu. Zdravnica mu predpise mazilo in sicer 1o % kuterid v hladilnem mazilu in deluje. Kremo uporabljava priblizno 7 do 10 dni, dobis jo samo na recept.

Zanima me kaj so sestavine 10% kuterida v hladilnem mazilu.
Hvala za odgovor

New Report

Close