srbece prsi
pozdravljeni,
na vas se obračam z vprašanjem. in sicer vam bom problem najprej opisala.
leva dojka me neznansko srbi, tako da včasih ne morem biti pri miru niti v družbi. na kolobarju okoli bradavičke se mi koža tudi lupi. najprej sem pogosteje začela menjavati perilo, umivam se tako ali tako redno 1x dnevni tuš, pa ni nič pomagalo. šla sem tudi h ginekologinji, ki mi je dala dva mazila, ki pa sta stanje kasneje poslabšala, najprej je bilo vredu, kasneje, ko pa srbenje še ni ponehalo, sem z mazanjem nadaljevala, na kar se mi je koža na dojki, na kolobarju tako stanjšala, da je prišlo že do krvi.
Ne vem več, kaj naj naredim ali na koga naj se obrnem. Vprašala sem tudi v lekarni, pa mi niso znalio pomagati. Sama sem prenehala z vsemi kremami, ki so mi jih svetovali in poskusila z navadno kremo saj je koža na tistem predelu zelo suha in se lušči. Ne pomaga. Koža se še vedno lušči in tega ne morem preprečiti. Tudi srbi me še.
Kaj mi svtujete vi, kaj naj naredim.
V želji na čim boljšo rešitev vas lepo pozdravljam.
oli
Draga oli,
na koži je veliko možnih stanj, ki odražajo bodisi bolezni kože same ali pa so reakcija kože na notranje bolezni in stanja. Glede na trdovratnost problema in veliko verjetnost, da je prvotno stanje že dodobra “atipično” spremenjeno s trajanjem težav, praskanjem, zdravili ipd. vam toplo svetujem obisk pri dermatovenerologu, ki je vajen ne le tipičnih sprememb značilnih za kožna obolenja temveč pozna tudi najrazličnejša sredstva za pomirjanje stanja in vse mogoče zveze stanj na koži z določenimi obolenji v telesu, ki se na koži samo kažejo.