Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Preventivni pregled dojk Srbeče dojke

Srbeče dojke

Spoštovani, zaradi nekoliko vgreznjene kože na desni dojki sem pred mesecem dni obiskala ambulanto za bolezni dojk, kjer me je zdravnik pregledal in naredili so mi tudi mamografijo Povedali so mi, da znakov za bolezni dojk ni in tudi mamografija je bila ok. Zdravnik je zapisal, da je koža minimalno retardirana, brez fibroze in tipnih sprememb. Na izvidu mamografije pa piše, da tumorjev ali sumljivih zgostitev ni videti. Meni pa moja dojka še vseeno ne da miru in ker sem prebrala, da rakasta dojka lahko tudi srbi imam zdaj občutek, da me je začela tu in tam srbeti. Cel dan samo poslušam, kdaj me bo kje zasrbelo. Kadar pozabim na to in sem zaposlena, me ne srbi, ko pa spet mislim na to pa imam občutek srbenja. Enkrat me zasrbi bradavica, drugič koža tu ali tam. Kaj menite vi? Ali je možno, da sem psihično preobremenjena s tem? Hvala in lep pozdrav.

Moč misli je velika in včasih nam pretirana pozornost ali strah lahko pripomoreta, da smo bolj občutljivi za kakšen simptom. Lahko pa, da sama sprememba dojke, pripomore k srbenju. Včasih tudi težave, ki izvirajo v predelu hrbtenice.
Če vas bo še naprej srbelo ali da bi se srbenje nadaljevalo, stopnjevalo oz. sama dojka še dodatno spreminjala, priporočam tudi metodo BreastScan,[/url] ki pokaže kakšen je metabolizem celic dojke oz.
lahko spremljamo delovanje celic znotraj same dojke. Zanesljivost metode je 90% in se odlično dopolnjuje z mamografijo. Nobena od metod namreč ni 100% zanesljiva, zato potrebno metode med sabo kombinirati.
Še posebej je to pomembno, ko imamo težave. V tem primeru se je pametno tudi ponovno posvetovati s specialistom.

New Report

Close