Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija srbeče dlani z rdečimi pikicami

srbeče dlani z rdečimi pikicami

Spoštovani g. doktor,

Moja 2-letna hčerkica ima že približno 10 dni nek izpuščaj na obeh dlaneh. Ni ravno izpuščaj, niso ne kraste, ne izbokle otekline; izgleda, kot da bi ji na dlaneh ostal nek odtisek od kakšnega vzorca, če me razumete. Površina dlani je malo hrapava, drobne rdeče pikice so bolj v notranjosti kože-tako izgleda. Najbolj jo dlani srbijo ponoči, čez dan (ko je aktivna), pa ne tako močno. Pediatrinja mi je svetovala le jemanje Claritine 1x na dan (zvečer) in naj jo 2x na dan mažem z lekarniškim mazilom “Advantan 20 % v belobazi 50,0.” Po ca.tednu dni ni stanje njenih dlani niti boljše, niti slabše. Zdravnica je rekla, da gre najbrž za alergično reakcijo na kakšno travo, da je imela kak kontakt s travo. Morda res, saj veste, da tako mali otroci prijemajo vse sorte, ob igranju zunaj tudi travo. Zdaj sem na to zelo pozorna in ne dotika se ničesar “sumljivega”.
Prosim vas, kaj naj storim, da bi ji bilo bolje. To mazilo ji nič kaj ne pomaga, se mi zdi. Ali pa vendarle potrebuje zdravljenje dalj časa? (ker se mi zdi, da je reakcija na koži bolj v globino, če me razumete). Seveda se bom čez nekaj dni zopet obrnila po pomoč zdravnici, pa vendar vas prosim za nasvet.

Najlepša hvala,

Andreja

Spoštovana Andreja!

Žal vam brez pregleda ne morem svetovati kaj konkretnega. Morda bi se zglasili pri dermatologu-pediatru, če že niste bili pri njem.

New Report

Close