srbeča ženska spolovila
Pozdravljeni!
Imam težave s spolovili, stara sem 16 let, spolnih odnosov še nisem imela. Torej ta mesec se mi je zgodila res neprijetna situcaija. V času mestruacije, ki je nisem imela, a bi jo morala, sem namesto tega dobila neznosno srbečico na malih ustnicah in tudi rdeče so,posebnega izcedka ali kakšnih belik izpuščajev nimam . Najprej sem pomislila, če je morda to glivično vnetje? Kako je prišlo do tega vem, zadnje čase res nisem nosila samo bombažnih hlač, nosim tudi tangice ter oprijete hlače ter uporabljam tampone pri menstruaciji, saj nisem vedela, da lahko to škoduje..Zanima me če lahko to kako sama pozdravim, ker namreč mi res ni do tega, da bi šla h ginekologu.
PROSIM POMAGAJTE!
Draga “gospa16”!
Kar mislim si, da je k tvoji neprijetnosti najbolj prispevalo ravno to, kar si že sama osumila: tangice, oprijete hlače, tamponi,… Zdaj, ko si tako, si najbolj lahko sama pomagaš tako, da nosiš navadne spodnje hlače, uporabljaš vložke in oblečeš kakšne širše hlače. To je preventiva. A če se bo stanje nadaljevalo, boš pa najbrž morala h ginekologu oz. ginekologinji. Brez tega ti bo težko uspelo. Že tako boš 1 dan morala iti tja, kajti tudi to je skrb zase in nekaj, kar narediš, če se imaš rad. Če boš imela še kakšne zadržke na to temo, se še javi.
Za konec bi rekla še to, da smo ljudje različno občutljivi. Ene punce lahko ves čas nosijo vse to, kar tebi ne ustreza oz. tvoje telo tako silovito odreagira. A telo ima vedno prav, zato ga, če se le da, poslušaj. Dokler to znamo, smo zdravi.
Srečno!
Maja
Forum je zaprt za komentiranje.