Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Homeopatija Srbeča ušesa

Srbeča ušesa

Pozdravljeni,

rada bi si pomagala na naraven način, če imate morda kakšno idejo.

Če imam popolnoma čista ušesa (umijem z nežnim milom (kisel ph) in vodo), je vse ok. Potem pa mine par dni in zgodi se, da se ponoči zbudim zaradi tega, ker me tako srbi uho v notranjosti. Občutek imam, da je tudi vlažno in vroče.

Čez dan teh težav ni, pa tudi sicer nimam nobenih drugih težav.

Kaj menite, je to težava za h homeopatu in kaj bi mi priporočali za začetek?

Pozdravljeni,

Težava, ki jo opisujete, niti ni tako redka. Najprej vam svetujem, da ušesa čistite le z brisačo in prstom, brez palčk, saj lahko te dražijo sluhovod in poslabšajo stanje. Tudi različna pršila in pripravki za sluhovode pogosto bolj škodijo kot koristijo. Pomembna je tudi prehrana, ki naj vsebuje malo sladkorjev, in zmanjšanje stresa.

V homeopatiji je precej zdravil, ki lahko tu pomagajo. Nekako najbolj tipičen bi bil sulphur, in tudi sepia, vendar so še mnoga druga. Zato je kar potrebno, da se upošteva tudi druge simptome, ki jih morda imate, in se predpiše zdravilo na celotno stanje organizma. Lahko poskusite s katerim od navedenih zdravil, v nizki potenci, jemati kak teden ali dva. Verjetno pa za trajnejšo rešitev problema ne bo šlo brez obiska zdravnika homeopata.

Mojca Lombardo, dr. med., spec. druž. med., dipl. ECH *** e-naslov: [email protected]

New Report

Close