Najdi forum

srbeča lulika

Naaš 4,5 letna deklica ima občasno take težave. Pojavijo se približno po eni uri, ko trdno zaspi, zvečer. V joku se zbudi in tuli, kako jo lulika boli in praska se brez nadzora. Ko je bila še mlajša smo ji dali kakšen sokec, da je zdravilo in je bilo boljše. V tzadnjem času pa nič ne koristi. Umijem ji luliko, pgledam če je kaj vneto, sicer pride rdeča, ampak od praskanja. Potenm jo kar nekaj časa tolažimo in v utrujenosti potem zaspi. A mislite, da je to bolj psihičnega izvora, ali kaj bi se lahko dogajalo z našo dklico

Pojdite k pediatrinji.
Lahko je glivična okužba. Drugače pomaga umivanje in hladilno mazilo za dojenčke.

Predlagam ti kremo od Justa – Tea Tree! Pomaga pri različnih izpuščajih ali vnetjih na koži!

Pozdrav!

Sama imam s hčerko podobne težave, stara pa je 5 let. pri pediatru sva dobili napotnico za otroško ginekologinjo. Pediatrinja pravi, da ne bi rada na pamet dajala antibiotikov, tam pa ji bodo vzeli bris in če je kaj, ji bodo dali točno določena zdravila. Zdaj čakamo na pregled in kot zakleto je dobila norice, da smo morali prestaviti!! Pa tako se mi smili!!!

Čim uspešnejše reševanje težav ti želim!

Mogoce jo drazi milo, kopel ali robcki za ritko, prasek, mehcalec? Poskusite zvecer z ne premocnimi kamilicami umiti, DOBRO obrisati in potem na tenko namazati z Bephantenom.

A pa je zihr lulika?
Hm, najbrž bom brcnila mimo, ne bit huda, ampak ob omembi nočnega srbenja sem se spomnila, da mi je mama rekla, da podančice blazn srbijo glih ponoči…

Za luliko bi pa jaz najprej izključila bakterijske ali glivične infekcije pri zdravniku, sicer nadraženo kožo pa mazala z ritno mažo Bebival… (tudi jaz se namažem z njo, če me npr. nesramno ožulji zic od bicikla…)

lp tanja

New Report

Close