Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Nevrokirurgija Srbeč vrat

Srbeč vrat

Pozdravljeni,

moža že več mesecev srbi predl kože na vratu, približno tam, kjer se  konča ovranik majice. Občutek ima, da ga pika šiv. Posebno se ta srbečica pojavi, ko je v kopalnici, kopa hči, ko se stušira itd. Nič mu ni, potem pa ga srbi, se parkrat popraska in mine.

Izpuščajev ni videti, koža je na dotik normalna. Pojavi se edino rdečica po praskanju.

Sicer smo trenutno v pestrem obdobju, ko imamo naporno, stresno, neprespano z dvoletno punčko. Ker je mala veliko bolana, opažam, da sva tudi midva veliko prehlajena, sploh pri možu se mi zdi, da odkar je mala v vrtcu, zadnje leto izhaja iz viroze v virozo. Poleti je tudi en dan imel nepojasnjeno vročino, brez znakov prehlada.

Prebrala sem, da bi lahko bila srbečica z vzrokom v vratni hrbtenici, kjer bi ga dražili živci iz hrbtenice. velikorat ima tudi migrene, ki izvirajo iz vratne hrbtenice.

Prosim za odgovor

Lepo vas pozdravljam,Malina

Spoštovani!

Srbenje kože na vratu ni posledica simptomatike iz vratne hrbtenice. Lahko pa vseeno naredi MR preiskavo.

Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

New Report

Close