Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Srbeč izpuščaj na rami

Srbeč izpuščaj na rami

Že nekaj tednov me občasno srbi nekakšen majhen, komaj opazen izpuščaj na prsih, malo pod levo ključnico. Vse skupaj izgleda tako, kot bi me pičil bolj “nežen” komar ali kakšna mušica. Včasih, v soparnih pomladnih in poletnih večerih ali jutrih so pri nas neke zoprne mušice, ki te pošteno ugriznejo. Po tistem nastane na koži precejšnja rdeča lisa, ki občasno močno srbi in to traja lahko tudi več tednov. Zadnjih nekaj dni pa se mi je podobno naredilo tudi na zgornji strani leve rame, nekako na sredini med sklepom in vratom. Ne upam se praskati, da se ne bi kaj zagnojilo, skrbi pa me, ker ne vem, ali bi bila lahko ta dva izpuščajčka kako povezana in se kaj nevarnega dogaja v notranjosti in se bo širilo naprej po telesu.

Hvala za vaše pojasnilo, Blaž.

Pozdrav!

Najbolj verjetno gre za pike insektov, čeprav ne morem postaviti niti delovne diagnoze, če sprememb ne vidim.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Dvomim, da bi šlo za insekte, se je pa danes pojavila še ena taka srbečica na desni rami. Če v kakih dveh tednih ne bo ponehalo, bi prišel pokazat, samo povejte mi, prosim, kaj vse potrebujem. Najbolj se namreč bojim, da bi šlo za začetek kakšnega kožnega raka.

Hvala, Blaž.

New Report

Close