Najdi forum

Spoštovani, na vas se obračam s prošnjo, če bi mi lahko kakorkoli pomagali.

Že 4 mesece imam predvsem po rokah in nogah srbeče rdeče izpuščaje, nekateri se rahlo luščijo. Nekateri izpuščaji so tudi v velikosti otroške dlani, nekateri kot posamezni manjši izpuščaji. V zadnjih tednih se mi širijo tudi na trebuh in hrbet. Vneta je tudi koža pod obema pazduhama in to v celoti. Izpuščaji neznosno srbijo. Dermatolog mi je postavil diagnozo numularni ekcem, za to diagnozo je znano, da se vzrok za težave le redko ugotovi. Predpisal mi je tablete proti alergiji-antihistmatike, elocom za izpuščaje in olivno kremo v belobazi za telo. Antihistmatiki mi ne pomagajo, jedla sem jih več kot mesec dni, prvi teden celo dva na dan, srbi še vedno neznosno. Krema malo ublaži stanje, vendar se izpuščaji vrnejo takoj, ko preneham z mazanjem. Vrtim se v začaranem krogu kortikosteroidov, brez jih pa bi se spraskala do kosti. Izpuščaje po telesu sem imela že prej, vendar nikoli v takšni obliki in s takšnim intenzivnim srbenjem. Običajno so izzveneli sami v kakšnih 3 mesecih, dobila pa sem jih vedno iz prehoda zime v pomlad. Tokrat pa je stanje iz dneva v dan slabše in pojavili so se konec jeseni. Na alergije me še niso testirali, ker je koža preveč vneta in imam izpuščaje tam, kjer jih za potrebe testiranja ne bi smela imeti. Toda glede na to, da tablete proti srbenju ne pomagajo, laično sklepam, da ni kakšna alergija.
Pregledaana je bila tudi kri (jetrni enicmi, ščitnica) in je vse ok. Kakšnih dodatnih preiskav mi ne želijo naresti.

Zanima me, če mi lahko karkoli svetujete in pomagate, saj uradna medicina v mojem primeru nima dovolj znanja ali interesa, da bi mi pomagala. Vedno, ko pridem k zdravniku ali dermatolgu mi na novo prepdišeta elocom in tablete proti srbenju to je pa tudi vse. Jaz pa sem zaradi srbenja že živčna razvalina.

Spostovani!

Po opisu sodec bi rekla, da gre v vasem primeru za prevec vrocine v telesu, morda celo toksicne vrocine! Seveda je to samo del diagnoze (po TKM). Potrebno je ugotoviti zakaj je prislo do tega? Vzrok lahko lezi v pomanjkanju krvi, (se situacija poslabsa v casu menstruacije) stagnaciji krvi, energije, eksteriorni patogen, ki je presel v notranjsot… skratka, kar nekaj vzrokov bi se naslo.

To lahko ugotovi samo zdravilec/zdravnik, ki dela po TKM metodi diagnosticiranja.

Detrmatoloske bolezni je tezko zdraviti, vendar ne obupajte! Predlagam kombinacijo akupunkture ter zelisc in seveda spremembe pri prehrani.

Potrebovali boste nekaj casa, da se bo koza pozdravila. Lahko pa se zgodi, da boste ze po prvi akupunkturi in dozi zelisc cutili obcutno olajsanje. Predlagam, da poiscete akupunkturista, ki je tudi herbalist (kitajskih zelisc, ker so le ta veliko mocnejsa od nasih) in diagnosticira po resnicno tradicionlani metodi KM.

Vse dobro!

Mag. Jadranka Perl --- "Be still like a mountain and flow like a great river." - Lao Tzu

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close