Najdi forum

Sramota!!!

Poglejte na forum oz. temo http://med.over.net/phorum/read.php?f=48&i=622&t=622
Kaj vi mislite s početjem na šoli?
Učiteljice, ravnateljica ščitijo takšne otroke, tistim žrtvam pa jim ni mar. Je to sploh mogoče? Kje je pravica?

Pošlji oblikovano (24-06-05 21:12)

Prebrala sem in menim, da je šlo za splet neugodnih okoliščin, ki so vodile do tega dogodka. Mislim pa, da je treba biti v takih primerih zelo natančen, in jasen, da se postavi meja, kdo je za kaj odgovoren. V tem primeru mislim, da je bila prva napaka že v tem, da šolski sistem ni zagotovil možnosti šolanja za tovrstne primere kot so avtisti, ki so včasih res tako različni, da bolj ne bi mogli biti.
Napake pa so se seštevale in rezultat je tu. Ker sem sama obiskovala to šolo in ker sama tudi poučujem v ljubljanskem zavodu, se srečujem z avtisti. O njih nimam kaj pripomniti, samo to, da so neverjetno različni; eden bo miren, drugi bo pogrizel vse …
Čudi pa me, da komisija (če je prišlo do nje?) sploh pošilja take primere v šole za gluhe, ki so bile ustanovljene prav za gluhe in naglušne otroke.

Zato, mislim, da je v tem primeru potreba pomoč vseh vpletenih otrok; tako tistega, ki je to storil in tistega, ki je bil žrtev.

Tudi jaz sem prečital Vesnin članek,ki pa je res žalostna zadeva!!

Flecker!!Moja hčerka je prav tako stara 10 let in tudi ona ima skoraj enak primer kot je napisala Vesna!!Sam poznam njenega sošolca in tudi njegove starše,ki jim je vseeno kaj dela njen sošolec!!Lani septembra je moral tudi zamenjati razred in letos so bili ogorčeni nad njegovim obnašanjem!!Ljudje smo si različni…….in se pač morajo učitelji sprijazniti!N več tiste zgodovine,ko so nekoč babice in dedki pripovedovali v kakšnem stanju so oni hodili v šole in je vedno s šibo nekoga udaril!!Kaj misliš kako bo za približno 20 let??Prepričan sem,da bo skoraj vsaka druga družina drogirana od raznih
trav in bo še hujše kot je danes!!Imam prav??
Boriti se za svoje najbližje in pa tudi za sebe drugače si propala duša!!

lp

RobertH, če se je res dogajalo v šoli, kar ne dvomim v Vesnine besede, morajo učitelji prijaviti v socialno, ali kam in tistega otroka ki spolno zlorablja, pošiljati v popravni dom, ne pa v tako šolo. Sama sem tudi obiskovala to šolo, lahko rečem le, da učiteljem-icam ne zaupam, in še svojega lastnega otroka sploh ne bi pošiljala tam. Storiti morajo vse, da otrok v šoli počuti varnega in starši z lahkoto zaupajo da je otrok tam varen. Sicer ta šola ni več taka kot je bila, z eno besedo rečem lahko da naj sploh ne obstaja. Tam je zelo malo gluhih otrok, večina pa so slišiči s kakršnokolimi napakami (slab učni uspeh, …) Res mi ne gre iz glave, da je učiteljicam-em sploh mar kaj se dogaja v šoli, še posebej ravnateljica in direktorica!!!!

Tudi jaz mislim, da se je folk v zadnjih 15 letih spridil. Ko sem jaz hodil v osnovno šolo, smo bili poslušni, mirni, nismo delali “haloja”, ipd. Res nas učitelji niso udarili, če smo kaj narobe naredili, so pa lepo povedali našim staršem, starši pa so nas naučili prave olike.

Tega danes, 17.5 let potem, ko sem hodil v prvi razred OŠ, ni več. Danes lahko otroci delajo kar hočejo, nihče jim nič ne more. Starši imajo pri vzgoji zavezane roke, prav tako učitelji, vsaj jaz tako mislim.

Zavod za gluhe in naglušne Ljubljana naj bo namenjen le gluhim in naglušnim. Center za sluh in govor Maribor in Center za korekcijo sluha in govora Portorož pa naj bosta namenjena le gluhim in naglušnim ter govorno motenim otrokom, ne pa nekim avtistom in vedenjsko motenim otrokom. Tako še tisti gluhi, ki bi želeli iti v Zavod, ne bodo šli tja, saj je tam vse sorte drhali. Gluhih in naglušnih je 20 %, govorno motenih 10 %, ostali pa so vedenjsko in umsko moteni.

flecker!!

ti si hodila v to šolo???tudi jaz sem hodil v to šolo in sem končal 1981!!mogoče se poznava….ni pa nujno

:-)))! Ne verjamem da me poznaš, jaz te samo na videz! Sem pa veliko mlajša in pozno vstopila v to šolo.

drhal?????:(((((

Saj res, “drhal”??? Kdo je ta drhal? Otroci??? Bog ne daj, če si mislil nanje, Alex.
Otroci niso nič, absolutno nič, krivi za svojo drugačnost, za bolezen ali za druge težave.
Strinjam pa se, da je v šoli za gluhe nedopustno mešati gluhe in druge, ki slišijo, imajo pa motorične, psihične ali umske težave. Za take otroke obstajajo druge ustanove, kjer jih lahko uspešno vzgajajo in učijo. Zdi se mi, da je ta mešana skupina otrok nastanjena v šoli za gluhe zgolj zaradi prevelikih kapacitet, socialne varnosti učiteljev, varčevanja države …
Gluhi, naredite kaj za spremembo namembnosti šole za gluhe! Naj bo ta ustanova izjemoma hram učenosti za gluhe otroke!

Jojo in Strela, z drhaljo sem mislil na tiste otroke, ki delajo izgrede po šolah, ki fizično, psihično in spolno trpinčijo šibkejše od sebe, na tiste, ki izsiljujejo otroke (marsikdaj šibkejše od sebej),… Tisti, ki so samo gluhi, govorno moteni, imajo umske težave, ipd., zame niso drhal. To so čisto vredu ljudje. Tisti, ki pa izsiljujejo, trpinčijo otroke (in učitelje), pa so zame navadna nevzgojena drhal. To, da nek učenec spolno zlorabi avtističnega otroka, ni posledica invalidnosti, ampak napačne vzgoje. Enako velja za otroke, ki kradejo. Lopovi ne postanejo zaradi invalidnosti (prizadetosti), ampak zaradi napačne ali nezadostne vzgoje.

se podpišem nad alexov post!!!

Alex, hvala za pojasnilo. To pot se srtrinjam s teboj, kljub temu ne bi mogla uporabiti besede “drhal”. Moramo se tudi vprašati, odkod in zakaj jim takšna nrav? Take otroke bi bilo nujno potrebno izločiti iz družbe drugih otrok in jih nastaniti v zavode za prevzgojo. Kdo skrbi in odgovarja za take otroke? Kaj naredijo starši, šolniki? Kje so socialne službe in vsi tisti, ki so financirani s strani družbe za pomoč takšnim in podobnim otrokom? Tisoč in ena vprašanj …

alex hvala za pojasnilo…. se nismo ravno razumeli:))

New Report

Close