Najdi forum

sramne ustnice

Spoštovani,
moj problem so prevelike male sramne ustnice. Dolge so približno 3 cm. Stara sem 45 let, za mano sta dva poroda, 2x so mi prerezali presredek, in ga tudi grdo zašili. Ustnice so zdaj še bolj ohlapne in večje kot so bile prej. Že nekaj let opažam, da me moti in boli že pri samem sedenju, kaj šele pri drugih aktivnostih. Da ne govorim o travmah, ki me spremljajo že od pubertete naprej.Še danes, po 20.letih nisem popolnoma sproščena pred možem. O tem sem prebirala tudi na svetovnem spletu.Izpovedi nesrečnic so si zelo podobne.Nasprotniki operaciji pa me niso prepričali.No, jaz sem se definitivno odločila.

Zanima me, na kakšen način to opravite? Z laserjem ali še kako drugače?Kateri je boljši? Kako je glede šivov -približno koliko? Kakšen je potek okrevanja, kdaj se lahko kopam v morju, kakšna je čakalna doba na operacijo,kakšna je cena (za obe mali sramni ustnici)?

Hvala in lep pozdrav!
Ema

Živijo

🙂 Z laserjem pa ne. Saj vas nočem požgati. Odvečno tkivo sramnih ustnic je potebno odrezati in jih tako zmanjšati. rane zašijemo z resorbilnimi šivi , ki jih telo stopi oziroma sami odpadejo v dveh do treh tednih.
Cena posega v loklani anesteziji je pri nas okoli 137 tisoč sit.
Ob pregledu izstavimo predračun, po plačilu ste praviloma operirnai v mesecu dni. ( sedaj je čas dopustov in se stvar lahko nekoliko zavleče).
V morju se lahko kopate 14 dni do tri tedne po posegu. Ko so vse rane zaceljene in ni več šivov.

Svetujem vam pregled v naši ambulanti ,da vam bom lahko natančneje svetoval

Lep pozdrav

Aleš

Seveda ne bi bila rada požgana. Ampak neka zdravnica na drugem forumu je navedla, da pri njej operativno z laserjem zmanjšujejo sramne ustnice.Kaj to pomeni?

Lep pozdrav

Ema

Pozdravljeni

Mogoče sem nekoliko grobo odgovoril. 🙂

Z laserjem tkivo lahko odstranimo. Manjše količine evaporirajo (se uporabijo pod močnim energetskim tokom, ki ga laser dovaja) , večje kose tkiva pa je potrebno odrezati, lahko tudi z laserjem. Laser za saba pušča opeklinice. Izrez pa gladko rano ki jo je potrebno zašiti.

Vsekakor vam svetujem, da to opravite pri kirurgu ali ginekologu.

Lep pozdrav

Aleš

New Report

Close