sramna kost, medenica- bolečina?
v prejšnjh postih sem prebrala, da dve punci (obe bolj prikoncu nosečnosti) pišeta , kako ju boli sramna kost oz medenica.
Ker imam tudi sama nekakšne bolečine v sp. delu (kot, da bi bila malo odprta?), me zanima, kako “naj bi se ” ta bolečina čutila?
Morda je moje vprašanje nenavadno, ampak jaz bi vseeno rada ugotovila , kaj me pravzaprav boli 🙂
pozdrav vsem!
Da bos sigurna ali je sramna kost ali ne, lahko s prsti pritisnes na sramno kost in ce te full boli, je to to….. Boli tudi ce se npr. v postelji premaknes iz enega boka na drugi in pri tem ne tiscis kolen skupaj.
Mene boli tudi vsakic, ko mi G. meri obseg trebuh, torej kakorkoli, vsi gibi in dotiki, ki so povezani s sramno kostjo so boleci.
Najbolje bi bilo, da se s fizioterapevtko posvetujes, kaj lahko delas in kaj ne. Meni je zaradi teh bolecin prepovedala ogromno stvari….predvsem pa velja pravilo: “noge skupaj”!
Smo se potem vedno hecali, da dobro, da to velja zdaj, ko sem ze noseca :)))
Sicer imam pa jutri rok, tako, da upam, da se pocasi znebim teh bolecin :)))))
LP, A.
ja, Ake, zelo nazorno si opisla bolečino –
boli takrat , ko se iz enega boka prevalim na drugega, vendar ne vedno ! Hvala za pojasnilo.
Jutri imaš rok in si še kar na netu , prava carica si! Apolonija ima pa še 4 dni in je tudi kar aktivna na forumu . Jah, saj verjetno nam res ne preostane nič drugaga, kot čakati …. in držati noge skupaj, kot praviš :))
DRŽI SE in SREČNO!
Twiga
Pozdrav vsem!
Jaz bi rada povedala, da mene tudi boli sramna kost in medenica in križ, pa sem komaj v 25.tednu nosečnosti. Zdej ste me ve malo ustrašile.A je to narobe če me tako zgodaj boli vse to!Sicer hodim enkrat mesečno na kontrolo in ginekologinja mi nikoli ni rekla, da bi bilo kaj narobe. Celo v službi sem še po 4 ure!
lp, SAmy
Tudi jaz imam te probleme, vendar me ne boli samo ko se hočem obrniti, ampak tudi ko hodim. Pa tudi bolj okrog nožnice me boli, podobno kot če se po dolgem času pelješ s kolesom in te vse boli :)) Jaz sem še normalno v službi po 8 ur in mi ginekologinja prav tako nič ni rekla, da je karkoli narobe. Sem pa v 26 tednu. Fizioterapevtka h kateri hodim na telovadbo, je rekla da je to od hormonov. Ampak sedaj pa skrbi tudi mene, če ste že vse bolj proti koncu in imate te probleme. 🙁
Hoj…
jah, mene je medenica začela boleti tam nekje okoli 22 tedna (zdej sem pri koncu 33. tedna)
Mi pa najbolj (OK, razen ležanja seveda) pomaga medenični pas od La Vie
Stane okoli 5000 SIT in ga ne dam za noben denar stran. Če ga imam pripetega lahko normalno hodim in sedim brez da me kaj boli, če ga pa nimam me moja medenica takoj spomni na to 🙂
Torej, jaz ga toplo priporočam
Pa lep pozdravček vsem