Sraka
Tule je kontakt: http://www.itis.si/GOLOB?5981513
Kliči cifro na 031… link
Srečno
Za mlaidčka srako ne vem, sem mela samo mlado odraslo. Ne silite jo jestm, nastavite ji sveće mleto meso v posodico, najbolje kak transporter, če pa tehga nimate kletka, karton, obvezno naj ima luknje za zrak. Posteljite ji s papirjem ali senom in zamenjajte ko s epokaka. Je kaj poškodovana? Bodite nežni z njo.
Pokličite na Muto, so dosegljivi 24h/dan, vsak dan, p1x tedensko pridejo v LJ, da poberejo živalce.
Sedaj ju imamo v škatli, hranimo jih z mačjimi briketi (namočenimi v vodo), včasih jim damo mal mesa in dajemo jim piti vodo. To so bila nekako navodila veterinarja. Drugače pa še ne letita, vendar počasi poskušata, če ju vzameš iz škatle se oprimeta roke, ponoči spita in ne povzročata hrupa s čivkanjem,… Kljuvata ne, tudi če jima daš prst v kljunček, tako da ravno nevarni nista.
Aha, torej sta še mala?
Daj se mi javi na [email protected]
Dojenčka… No, danes sta celo poskusila letet, ampak zjutraj pred odhodom v službo, tako da ni bilo časa za nadaljne vaje. Je morda kje kdo, ki ima vrt, sadovnjak, kaj podobnega ob hiši in bi ti sraki tam učil letet, pa da bi potem lahko tam tudi ostali? Ker bosta zelo verjetno še kar nekaj časa hodili k svojim ljudem po priboljške, če bosta imeli možnost :)))) Vodo zdaj že drugi dan poskušata kar sami pit, hrano pa tudi že malo sama pobirata, ne pa dovolj in sta itak najbolj vesela, če jim napolniš kljune, hehehe.
p.s. Ja, sem S. Zakaj?
Se javljamo, da smo še živi in predvsem glasni. Se zahvaljujem sosedom za nepopisno potrpežljivost :p In donacije v obliki hrenavk, briketov itd. :)))) Zlati so.
Sraki – Histerik in Kolerik – sta dobili kletko. Učita se letet, po navodilu iz azila sta včeraj popoldne oz. zvečer ostala brez hranjenja iz roke, pincete, žličke. Rezultat je bil dretje do nezavesti in še čez. In kraja moje špinače iz krožnika. Ampak to je zanemarljivo, seveda.
Torej smo na poti do tega, da odletita… Čeprav raje capljata za mano in vreščita. Aja, eden od njih zna rečt :”Ne!”.
Yo, vse pohvale da si ju vzela na stanovanje. Sama sem imela srako pred leti, jo vzgojila od malega… najboljša živalica, kar sem jih kdaj imela. Potem je bila ves čas spuščena, a vedno nekje v bližini hiše… Velikokrat se spomim nanjo in po tem na srake nisem več gledala enako kot na ostale ptice… Lep pozdrav
Danes sta sra(č)ki poleteli. Kolerik seveda takoj, Histerik se je malo obotavljal.
Hvala vsem, ki ste pomagali z nasveti, prevozi, hrano… Upam, da jima uspe in bosta še dolgo uživali v modrini neba 🙂
p.s. Sem vesela, ker ni več vreščanja in dretja, hkrati pa manjkata. Zelo. Ampak njun dom je tam zunaj in to smo vsi želeli. Sračka moja :))))