Prejšnji teden sem bila na Stolu in naletela sem na čudovito vreme.Dobila sem čudovito rjavo barvo,za kakršno bi se morala na morju sončiti cel teden-skratka-bilo je nepozabno.kar se tiče hoje navzgor moram reči da ni bilo niobenih problemov pa čeprav nimam veliko kondicije.Problem je nastal pri hoji navzdol.Velikokrat mi je na kamnih spodrsnilo,hoja se mi je vlekla bolj kot navzgor.
povejte mi če imate mogoče kak recept kako najlaže sestopam z gore,hriba da ne trpijo noge pa da imam neko ravnotežje-da ne padem.Konec koncev-kaj če zdrsnem v dolino???
Hvala!
najbrz nimas za sabo prav veliko hribov. pomagala ti bo samo vaja v obliki hoje. cimvec hodi po hribih kot je smarna gora, polhograjska grmada… pa na dobro obutev ne pozabi.
hojo s palicami ti, ce nimas ravno tezav s kolenom, ne priporocam. palice so potuha. v gorah srecujem ogromno ljudi s palicami, na terenu kjer jih ne morejo uporabljati (jeklenice, ozki grebeni…) so pa cisto izgubljeni.
Živjo,
s palicami je po mojem mnenju in izkušnjah takole:
za hojo navzdol palice pomenijo predvem manjšo obremenitev za kolena oz. za celotne noge, poleg tega palice pomenijo še dodatno oporo pri sestopanju in se zato v lahko v primeru padca – zdrsa ujamemo s pomočjo palic (ampak le na terenu, ki hojo s palicami omogoča – torej ne npr. strmo skalovje).
Negativni učinek pri hoji in sestopanju s palicami je nekoliko izgubljen občutek oz. sposobnost lovljenja ravnotežja v kratkih trenutkih padca / zdrsa (no to so le moje osebne izkušnje)
Palice v težjem svetu (strmo skalovje, jeklenice …) sodijo le na nahrbtnik in nikamor drugam!
Toliko za enkrat.
Varno in prijetno hojo,
Tadej
Živjo,
s palicami je po mojem mnenju in izkušnjah takole:
za hojo navzdol palice pomenijo predvem manjšo obremenitev za kolena oz. za celotne noge, poleg tega palice pomenijo še dodatno oporo pri sestopanju in se zato v lahko v primeru padca – zdrsa ujamemo s pomočjo palic (ampak le na terenu, ki hojo s palicami omogoča – torej ne npr. strmo skalovje).
Negativni učinek pri hoji in sestopanju s palicami je nekoliko izgubljen občutek oz. sposobnost lovljenja ravnotežja v kratkih trenutkih padca / zdrsa (no to so le moje osebne izkušnje)
Palice v težjem svetu (strmo skalovje, jeklenice …) sodijo le na nahrbtnik in nikamor drugam!
Toliko za enkrat.
Varno in prijetno hojo,
Tadej
Tudi sama raje hodim tri ure gor, kot pol ure dol.
Muke.
Ampak en moj prijatelj, ki je izvrsten ‘hribovc’ mi je
enkrat svetoval, naj pri hoji navzdol rahlo posnemam
smucanje.
Smucas?
Ce ja, potem ves kaj mislim, kolena skupaj, stopala pa
rahlo narazen, pa tisto zibajoc gibanje gor-dol kot pri
zavijanju, kolena pokrcena…
In mi je res olajsalo zadevo, sploh kadar zavesno mislim na to.
Palice….ne vem. Vcasih, kadar je spust dolg, ti olajsajo…
ce ne so pa potuha….