Za kakršnokoli sproščanje gre – vedno je pomembno dihanje.
Avtosugestije se pa tudi hitro lahko naučiš. Pa kakšen dober maser tudi prav pride;-))) Šum reke, vonj borovcev, travniške rožce… Pocrklaj se s kakšno kopeljo (že kuhinjska sol pomaga), glasbeni odklop. Načini so različni – naredi tisto kar tebi najbolj prija. Pa tale forum – je tudi lahko sproščujoč ……..
Knjig je pa malo morje, kaset tudi, malce posrfaj po cobissu-pa hajd v knjižnico…..
Imela sem podobno željo kot ti (in neželjo po jogi, mantri ipd.). Vse to sem dobila v avtogenem treningu oz. avtosugestiji. Brez tečajev, skupin, voditelja. Prebrala sem knjige dr.Hannes Lindemann: Sprostitev v stiski (avtogeni trening), Premagani stres… Več jih je. Naj te ne odvrnejo letnice izdaje, leta 1977 je avtogeni trening enako izgledal kot danes in ni nič zastarel. Pri nas se s tem ukvarja Andrej Kožar, izdal je knjigo Avtogeni trening (in še več drugih). V bistvu je zelo skrajšana izdaja Lindemanna, to v uvodu tudi pove.
Poskusi v knjižnici. Kožarjeva knjižica je novejšja, tako jo imajo mogoče tudi v knjigarnah. Prepričana sem, da boš dobila, kar iščeš. Meni dobro uspeva, ne glede na službo in družino.
Lp, Mimi