spremstvo
Pozdravljene ženskice!
Kako ste kaj na tak vroč dan? Nekaj bi vas vprašala. Ali vas partnerji spremljajo
na preglede ko ste v postopku IVF?
Meni je moj ljubček ves čas stal ob strani, samo enkrat sem bila sama na UZ.
To se mi zdi super, da imaš ves čas nekoga zraven sebe in ti vliva pogum.
vroče pozdravčke vsem skupaj
Dana
Pozdravljena Dana
Zanimivo razmišljanje, vendar sem jaz na UZ rajši hodila sama, saj sem tako v tem času poklepetala s “sotrpinkami” . Potem, ko se s svojo skupino srečuješ večkrat, ti ob izmenjavi koristnih informacij čas kar prehitro mine… vsaj meni je. Partnerja sem bolj potrebovala ob nekaj injekcijah Pergonal-a (ki se dajejo v tazadnjo), pa po punkciji in predvsem na dan ET. Zdi se mi, da je bil takrat le on tisti, ki sem ga potrebovala, pa ne toliko zaradi strahu pred postopki, temveč zaradi tistega občutka “da se delajo najini otroci”.
To je bil najin prvi postopek in danes teče šesti dan po ET. In, če nisem preveč radovedna, kako daleč si ti?
Lep pozdrav
Jana
Pozdravček tudi tebi Jana,
jaz sem dala skozi en postopek ivf, enkrat pa sem šla po zamrznjenčke,
vendar ni bilo uspeha, tako, da greva septembra novim zmagam nasproti
in verjetno bom do drugih injekcij na GK hodila sama, potem pa me bo
moj dragi spremljal (v prvem postopku sem namreč slabo prenašala injekcije).
Držim pesti zate, da bi uspelo. Pazi nase, predvsem počivaj in uživaj v stvareh
ki jih imaš rada.
čau
Dana
Hej Dana
Hvala za lepe želje … saj se pazim, vendar moram tudi nekaj početi, da čas sploh mine … pa sedim za računalnikom! Zvečer, ko se malo ohladi pa bom šla še malo na zrak.
Zoprno je, če slabo prenašaš injekcije (in katere si dobivala?). Pri meni sploh ni bilo nobenih reakcij, le kakšen dan pred stop injekcijo sem občutila rahlo napetost v trebuhu. V začetku sem dobivala Gonal-f, proti koncu pa so mi dali Pergonal in povečali dozo. Pa še eno vprašanje …koliko dni po ET si delala test?
Če želiš mi lahko pišeš na moj mail.
Lep pozdrav
Jana
Živjo!
Meni je Suprefact in Gonal F dajal mož-oboje v ramo (v vsako ramo eno). Inekcije na kliniki pa niso bile problem.
Na preglede me je vedno spremljal mož, razen ko sem bila v spontanem ciklusu in je bilo UZ-jev full (sem hodila med službo). V glavnem pa je boljše da je zraven, saj se to krepko tiče tudi njega.
Pri debatah med sotrpinkami pa imam jaz malo puščene rezerve, ker dostikrat izveš kaj, kar si ženske same čisto narobe razlagamo in potem to veselo prodajamo naprej……Boljše, da je mož zraven…:)
Živjo!
Jaz sem na kliniki vprašala, če lahko, pa je rekla da ja, samo, da ne oboje v isto, ker potem ni tapravega učinka.
Jaz nisem imela nobenih težav (razen da imam še sedaj malo pikčasta ramena..:)), mož je bil pa tudi že navajen “rame” od suprefacta.
Meni se zdi bolj rizično, če ti nestrokovnjak daje inekcije v tazadnjo, ker tam lahko res zadane v živec.Brrr…
Na predavanju na GK Lj je dr. Zorn dejal, da se injekcije lahko dajejo tudi v trebuh. (Superfact mora pa itak biti podkozno, da se naredi mehurcek).
Ko sem bila na prvem UZ je bila tam ena od sotrpink, ki mi je povedala, da si daje sama v trebuh (in – v drugem poskusu ji je uspelo , caka dvojcka).
Jaz sem se odlocila, da si bom naslednjic prav tako injekcije dajala sama, in to v trebuh.
Igle in sprice pa itak dobis na kliniki.
Pozdravljena,
včeraj sem imela malo gužve, pa ti nisem mogla odgovoriti. Moj email je trenutno
v okvari, ko bo popravljen ti pišem še na mail. OK
Jaz sem bila na suprefactu in pergonalu. Testirala sem se 10. dan po ET.
Kako pa je s teboj danes, kako se počutiš?
Kdaj pa se boš ti testirala, če nisem preveč firbčna.
Drži se
Dana
Živijo!
Lahko vam iz prve roke povem, da injekcije Gonala F v trebuh niso boleče, le malo neprijetne. Jaz sem si jih kar sama dajala doma (naj povem, da sem imela in še vedno imam odpor do drugih injekcij), pa ni bilo problema. Najmanj boleča točka je kaka 2 cm nižje ter malce levo in desno od popka… vsaj zame. In ker ni treba tekati v ZD, človek prihrani veliko časa…
Bianca!
Od ginekologa dobiš recept in greš kupit v lekarno, recimo na zadnje sem imela pergonal. Kupila sem ga v Zagrebu, v Sloveniji ga več ni, gonal je trikrat dražji, je pa boljši. Gin. je po mojih prejšnih stimulacijah videl, da sem dobro reagirala na pergonal.Račun sem predložila ZZZS in so mi povrnili stroške.Še prej sem šla kot samoplačnik v Švico in sem morala vse sama kupit, seveda z receptom.
Te inekcije se dajejo samo pod kožo, zato ji lahko daš sam in ne zgubljaš časa po ambulantah.Jaz sem vedno do zadnjega bila v službi.
Kakšne izkušnje pa imate ve?Ste bile na bolniški?
Maja