Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca spremenjen telesni vonj

spremenjen telesni vonj

Pozdravljeni!

Zanima me,kakšni razlogi bi lahko bili za spremenjen vonj znoja,ki se zazna najbolj zjutraj na pižami in tudi posteljnini?Tak vonj čudno smrdeč je prisoten kakšen mesec dni..Drugače pretirano potenje ni prisotno ne čez dan in ne ponoči.

Hvalla za odgovor in lp!

Pozdravljeni!
Vrste zaužite hrane, količina popite tekočine, okužbe pa tudi prezračenost spalnice, ko spite v njej…
Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Hvala za odgovor!

Zanima še me,zakaj pižama smrdi najbolj v predelu pasu? Tudi rjuha smrdi na mestu,kjer je predel hrbta,trebuha??
Vonj pa je podoben kot vonj po hrani,mesu…ampak zelo neprijeten 🙁

Je možno da je kaj narobe z ledvicami ali jetri? Drugih težav zaenkrat ni, kot ta smrdeč vonj SAMO ponoči..Pižama in posteljnina nista mokri ali potni,samo smrdeči..

Hvala za odgovor in lp!

Morda spite na trebuhu, morda imate tam kožne gube…. Ne bi želel zgolj na podlagi tega okriviti jeter ali ledvic…
Lep pozdrav

Kakšne preiskave bi bilo smotrno opraviti? Je lahko ta spremenjen smrdeč vonj znak kakšne hujše bolezni?

Hvala in lp!

Ni nujno znak bolezni, lahko pa se pojavi ob presnovnih boleznih, …. Univerzalnih preiskav ni, če vam je karkoli sumljivo, se oglasite do osebnega zdravnika.
Lep pozdrav

Včeraj je bila odvzeta kri,vključno z jetrnimi testi,ščitniški hormoni,holesterol,diferencialna slika cela..vse v mejah normale..kontroliral se je tudi urin,prav tako bp…Kaj bi še lahko testirali? Oz kaj bi še lahko bil vzrok? 
Zdaj že par dni odvajam zelo mehko blato enkrat max. dvakrat dnevno-ne driska…zdi se mi da so v blatu čist majhne RJAVE pikice…ne črne…
bi bilo smotrno dati blato na analizo? Opraviti UZ trebuha? Kako se naj še spopadem s tem, ker je res moteče…Za želodec jemljem Emozul..gastro in kolonosk.opravljena lani..vse bp…
Stara sem 31
Hvala lp

če jemljemo kakšna zdravila, tudi ti lahko oddajajo smrad oz. čuden vonj.

Vsekakor. Tudi močno začinjena ali aromatična hrana..

Zelo dvomim, da boste s preiskavami pojasnili ta vonj, prav tako se mi ne zdi prav verjetno, da je povezan z omenjenim blatom. To nikoli ni čisto homogeno in se v njem pričakuje posamezne delce, tudi neprebavljene sli slabo prebavljene hrane. Kar zadeva vonj, pa se mi zdi, da so internetne možnosti razpravljanja docela izčrpane.lep pozdrav

New Report

Close