Najdi forum

Pred kratkim sem po TV gledala oddajo, kako si je en moški dal spremeniti v žensko. Kako vi gledate na to, ali ste kdaj razmišljali o teh stvareh?

Jaz osebno sem zadovoljna sama s seboj in se ne bi nikoli dala spremeniti v drug spol.

Hvala za vaše mnenje,
Lp Goga

Jaz tudi ne bi.

Tudi jaz sem pred časom gledala doumentarno oddajo, ki je prikazala kar nekaj ljudi s to težavo. Od starih do mladih. Nekateri so uspešno prestali spremembo spola in so dosti bolj zadovoljni v življenju.

Gre za tiste, katerih ženska je ujeta v moško telo in obratno.Pogovorjala sem se s fantom, ki se oblači v žensko in si strašansko želi spremeniti spol, pa nima denarja za operacijo. Povsem ga razumem in ne obsojam takih ljudi, saj ima vsak pravico narediti s svojim telesom kar hoče. Ne zgražam se nad njimi in po tej oddaji jih še bolj razumem. Drug primer pa so umetniki (Salome in podobni), ki to počnejo samo za biznis. Tam imam pa odklonilno mnenje.

LP,Kaja

V popolnosti se strinjam s tabo Kaja, mogoče bi le še dodal, da je “dobra” stran Salomeja in podobnih, mogoče le v tem, da s svojim javnim nastopanjem, vlivajo pogum takim, ki so plašni, neodločni, da mogoče pogumneje stopijo na to pot, ki zanje prav gotovo ni lahka. Lepo se imej.Sašo.

Sicer sem mnenja, da v zivljenju bolje reze moskim, ampak jaz sem v zenski podobi cisto zadovoljna.

To si pa dobro povedal Sašo!
Dodala bi edino, da jaz dvomim, da umetniki kot Salome to počnejo izključno za denar in da se torej ne počutijo kot ženske. Dvomim, da bi kateri moški, ki se tudi počuti kot moški to zmogel in uspel.

Sicer pa za tistega, ki je v tej situaciji, prav gotovo ni lahko. Jaz jim privoščim, da so srečni v svoji novi podobi, če jim je uspelo priti do tega.

Se mi je pa enkrat pripetila zanimivost, ki me je takrat kar šokirala: ko sem preko oglasa iskala stanovanje in sem bila ves čas telefonskega razgovora prepričana, da govorim z žensko in ko sva “prišli” do fizičnega opisa (zmenili sva se nekje zunaj) mi pravi:” Jaz imam pa dolgo brado.” Za par trenutkov mi je dobesedno vzelo sapo. Seveda na domenek ni bilo ne ženske ne moškega….

Strinjam se z vsemi. Če je nekdo ujet – naj bo moški ali ženska – v drugačni podobi, mislim, da ima težko življenje in če se odloči za spremembo spola (zunanjega videza), in je potem srečen, je to vredu. Poznam uspešnega moškega v slovenskem prostoru, za katerega le redki posamezniki vedo, da je bil nekoč ženska. In meni je vseeno kaj je bil.

V eni oddaji pa je govoril moški/ženska, ki je spremenil spol in ni bil zadovoljen, ker je s tem izgubil svojo “moškost” in s tem možnost orgazma. Mogoče so še najbolj srečni tisti, ki spola ne spremenijo v celoti (si samo omislijo prsi ali ženske brado in podobno).
Jaz se imam za zelo ženstveno in mi kaj takega ne pade niti na pamet.

Zadovoljna sem, da sem ženska in to tudi v bodoče želim ostati.

V mojem kraju, pred leti, si je dala ena ženska operirati organe. Sicer v podrobnosti ne vem, ampak baje da nima ne menzesa, ne osatlih ženskih težav, tudi prsa so ji (mu) nekako kar zakrnela. Postavo ima pa čisto moško, sedaj. Za tega jaz ne bi rekla, da je transvestit, ampak…… Ima pa punco.

SE PAČ POČUTIJO BOLJE V VLOGI DRUGEGA SPOLA.JAZ SE DOBRO POČUTIM KOT ŽENSKA,ZATO JIH NE MOREM RAZUMETI,SPOŠTUJEM PA NJIHOVO VOLJO IN JIH NE OBSOJAM.SEVEDA,PA SEM TUDI JAZ DEBELO POGLEDALA,KO SEM VIDELA FANTA,KI SEM GA SREČEVALA NA ULICAH IN TRGOVINAH,ZVEČER OBLEČENEGA V SEKSI PUNCO!!!

Jaz sem zadovoljna s tem kar sem.
Je pa težko ljudem, kateri niso zadovoljni s svojim spolom. Zdi se mi, da teh svojih težav z operacijo ne morejo uspešno rešiti. Na žalost……
Kako lepo je, če si zadovoljen s seboj in se hkrati tega tudi zavedaš.

Mogoče je kje kakšna oseba, ki res iskreno čuti, da je znotraj drugega spola kot na površini. Ampak drugače se mi pa zdi, da gre za eno tako čudno iluzijo – da boš pa potem srečen ali srečna, ko boš totalno spremenil-a svojo zunanjost.

Tudi jaz sem zadovoljna z svojim spolom.Saj sem si ga izbrala ze v prejsnjem zivljenju..Ha..ha..Malo za salo , malo za res.

Lp Mojca

New Report

Close