spremenila sem se
Draga Taja, nikoli si nisem mislila, kako čudovita bitja se skrivajo v ljudeh, ki jih srečujemo vsak dan, ker se ponavadi zapirajo vase in le stežka izrečejo iskreno besedo. Velika sreča me je doletela, ko sem zastavila zgornje vprašanje kajti enkrat v življenju sem bila deležna Iskrenosti in Dobronamernosti kakršne si resnično nisem nadejala. Iz tvojega odgovora čutim to, da si čudovito bitje in mi resnično želiš pomagati. Ne veš, kako veliko mi to pomeni.
Hvala ti.
Draga Mihelca!
Vesela sem, če sem te vsaj malo osrečila. Moja največja sreča na svetu je, če koga osrečim in mu kaj dobrega svetujem, nekaj kar mu bo koristilo v življenju. Besede, ki sem ti jih napisala, so iz mojih lastnih življenjskih izkušenj. Tudi jaz imam moža, ki mu ni mar za duhovnost. V začetku mi je bilo zaradi tega zelo hudo, zdaj pa sprejemam stvari take kot so, čeprav se upanju nisem odrekla. Ne morem zahtevati, da bi bil tak, kot sem jaz, saj tudi zase vem, da ne morem biti čisto taka, kot bi od mene želel on. Tudi moj zakon je bil v težavah, ker sem od njega pričakovala nemogoče. Več let sem bila popolnoma slepa za opažanja njegovih lepih lastnosti. Kakor da sem imela pred očmi gost pajčolan! Ampak jaz verjamem, da je bil Bog ta, ki mi je odprl oči. S svojo lastno močjo ne bi mogla priti do streznitve. Zdaj čutim hvaležnost, da lahko po dolgem kriznem obdobju prepoznam moževo notranjost, njegove srčne globine. Vživljam se vanj. Odkrila sem, da mora človek ljubiti pri sočloveku predvsem dušo, njegovo osebnost, njegov jaz. To je mnogo več kot zaljubljenost. Ko se to zgodi, se srci združita zaradi pretoka ljubezni, ki se izlije iz srca v drugo srce, da postaneš na tak način eno z njim. Moje delo ni pri kraju. Vse življenje bom morala duhovno rasti. Tako mi vsi. Ljubezen nima meje, in tisto, kar želim v sebi doseči je še daleč. Pa vem, da sama s svojo človeško močjo tega ne bom mogla doseči. Zato vsak dan prosim za pomoč od zgoraj. Tako hvaležna sem Njemu, ki me uči.
Upam, draga Mihelca, da bova obe rasli še naprej in delili sonce med ljudi.
Bodi lepo pozdravljena!