spremenila bi mu ime
Za odgovor zadošča že samo, da bereš ta forum. 😉
V resničnem življenju so pa ljudje še 10X bolj radovedni in hudobni in napletejo vraga pa pol. Če nič drugega, se bodo razdelili na 2 tabora: zagovornike spremembe in zagovornike starega imena. Saj vidiš, da so že tu babe radovedne…
Še slabše: lahko se zgodi, da bo malemu tam nekje pri 15 letih kaka “tetica” vsa navdušena razlagala, kako butaste starše ima, da so mu vmes spreminjali ime. Že doživeto – ne ravno v zvezi z imenom.
Zato se je z ljudmi pametno pogovarjati samo o vremenu ali o modi, osebne stvari pa urejati osebno – sam ali kvečjemu v krogu najožje družine. Kamor tudi “najboljše prijateljice” ne sodijo.
Poznaš tole? Neža Maurer, Okrog vseh dreves:
Okoli vseh dreves se lahko loviš.
Za vsemi drevesi se lahko skrivaš.
Na nobeno se ne naslanjaj!
Ne veš, katero je trhlo,
nagnito,
spodkopano,
spodžagano.
Lahko padeš.
Hudo.
A to ni najhujše.
Huje je, ker potem sumiš,
da so vsa drevesa trhla,
nagnita,
spodkopana,
spodžagana.
In nenadoma si tako žalosten.
In sam.[/quote]
Grozna pesem
Če bi v življenje stopala z večnim dvomom kdo je in kdo ni zaupanja vreden, bi verjetno kmalu omagala.
Ker tudi, če padeš, hudo padeš smo ljudje sposobni vstati. In iti naprej. Z zaupanjem.
In jaz vedno pravim, da kar pričakuješ to tudi dobiš.
Kar se tiče spremembe imena. Go for it. Ne vem zakaj ne bi.
Pozdravček,
Ines
Hvala za spodbudne besede.
Žal je možu to ime všeč in me ne jemlje resno, ko mu govorim, da se tega imena ne morem navadit.
Predvsem pa me moti, da po numeruloškem izračunu to ime, ki ga ima zdaj ni v harmoniji s priimkom in datumom rojstva. To, ki si ga želim jaz pa v celoti je. Za prva 2 otroka sva po naključju izbrala imena, ki so v harmoniji. Ah, čisto sem blesava. A bo že.
Glavno je, da se ime lahko spremeni tudi po uradni poti, da ni treba čakat na otrokovo privolenje.
Aja, če mu bomo spremenili ime, bo to vedel.
To lahko rešita tudi tako, da otroku dasta še eno ime zraven, ki bo popravilo neravnovesje.
Pred leti sem imela kolegico, ki je naredila tako po nasvetu lastne mame, ko je ta odkrila numerologijo. Tako je imenu Barbara dodala Ana. Torej Ana Barbara. In tudi klicali smo jo potem vsi tako.
Če možu ni do tega, ne bi bilo glih pošteno vsiljevati spremembe, morda pa bi pristal na še eno ime.
lp
Če si tako globoko prepričana, da je otroka usoda resnično odvisna od harmonije med imenom in datumom rojstva in da bo zaradi drugačnega imena bolje živel, ga pač spremeni – vendar samo v soglasju z otrokovim očetom – ne pozabi na to!
Slišala sem za dekle, ki si je pri 17-tih zaradi vere v numerologijo spremenila ime (popolnoma) in priimek (delno). Ko je bila noseča, je ime otroka izbrala tako, da bi ustrezalo vsakemu posameznemu datumu štirinajst dni pred in po roku predvidenega poroda.
Na, pa jo je dete zafrknilo in se rodilo dober mesec prej 😉 – potem so seveda spet računali na novo, bog jim pomagaj.
V življenju si odvisen od veliko stvari, eni od cigaret, drugi od čokolade, tretji pa od numerologije. Je pa hec, ko srečaš človeka čez leta, ga pozdraviš in ti reče, da pravzaprav sploh ni (več) Janez Kranjc, ampak Izakiel Koroonc.
Sama se sicer rada poslužujem novodobnih novosti, a pri numerologiji … ne vem, no… zares ne vem za nikogar, ki bi se mu po numerološki spremembi življenje bistveno izboljšalo. Tudi sama sem delala izračune in primerjala lastnosti oz. življenjske poti ljudi glede na te izračune, a nisem našla kakšnih povezav. Zgolj moje mnenje, bi bila pa vesela, če bi kdo podal svojo (morda pozitivno) izkušnjo.
Razlogi so res neobicajni. A pred rojstvom otroka pa nisi vedela,
da po numerologiji to ime ni pravo.
Zdaj pa razumem tvojega moza, da je proti.
Lahko se namrec zgodi, da bo cez leto ali dve nova moda – pa bos spet spreminjala ime.
Za otroka je pomembno, da ga imate radi in da raste v ljubeci druzini, pa naj bo Francl al pa Franc.
Spoštovani!
Še moje mnenje na to, kar nameravate.
Vidva, starša, najprej predvsem dobro premislita, kakšni so Vajini motivi za spremembo imena. Numerologija tukaj ne igra nobene vloge, večkrat prej bega kot koristi. Ime sta enkrat izbrala, tudi Vajini najbližji so ga že navajeni (dva meseca nista kar tako tudi ne!) in je sedaj smešno, da se nekaj zmišljujemo. Za otroka bo prej neprijetno, ko tole enkrat izve, kaj (bo)sta naredila. Moda pa – danes je, jutri je ni, ali pa je spet kaj drugačna, zato se ne zanašajmo nanjo in na razne ugodnosti, ampak delajmo po pameti.
Jaz Vama odločno odsvetujem, da spreminjata ime. Raje ga dodajta temu, ki ga že ima, ali pa poimenujta s tem imenom naslednjega otroka, ki mu bosta podarila življenje.
Darko Ž.