Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Preventivni pregled dojk Spremembne v prsih

Spremembne v prsih

Pozdravljeni,

Stara sem 25 let in pred prejsno menstruacijo sem na zunanjem delu leve dojke, blizu bradavice zatipala veliko in boleco zatrdlino. Se mi je zdelo da je posledica.obcutljivih dojk ker je bil PMS, vendar se mi kaj takega se ni zgodilo. Ker sem aktivna sportnica me je bula bolela tudi med tekom in gibanjem(imam vecje prsi). Ob dotiku sem jo lahko tudi malo premikala in je bil neprijeten obcutek. Po menstruaciji je bolecina izginila, tudi bula se je zmansala.
Danes pa sem v 16. dnevu in sem na istem mestu zopet nekaj zatipala. Je kot nekaksna bolj ploscata bula, ki na otip ne boli in je precej trda. Je na istem mestu kot 3 tedne nazaj, le nepremicna, trda in neboleca. Razliko med levo in desno dojko(zunanja stran), najbolje zatipam ko lezim. Me je zacelo skrbeti.. Ali je to kaksna zleza in njene spremembne in je skrb odvec ali je bolj resna stvar?

Lep pozdrav
Maja

Pozdravljeni,

vsako, na novo nastalo spremembo, je potrebno preveriti pri specialistu.
Glede na vaša leta, je možnost, da gre za raka izredno majhna, vendar če imate občutek, da je sprememba na otip drugačna od žleznega tkiva, pojdite še do zdravnika.

New Report

Close