Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija spremembe na materinem znamenju

spremembe na materinem znamenju

Najprej prav lepo pozdrvaljeni.
Moj problem pa je naslednji- pred kaksnim letom sem po nesreci zarezala v nekoliko privzdignjeno materino znamenje, ki je zaradi tega tudi nekoliko krvavelo. Cez nekaj casa pa mi je na poskodovanem delu znamenje tudi zraslo (za prib. mm) oz. nekaj novega ( malo drugacne barve) je doraslo.
Zanima me, ce je to le posledica poskodbe znamenja ali gre morda lahko za kaj hujsega kot je kozni rak. Zanima me tudi, katere so se druge znacilnosti koznega raka oz. kako ga najlazje spoznamo.
Za odgovor se vam vnaprej zahvaljujem.

Sasa

Spoštovana Saša!

Mislim, da je prav, da bi takšno spremembo pokazali izbranemu zdravniku ali dermatologu, čeprav s tem seveda še ne mislim, da gre za maligni melanom.

Glede opazovanja pigmentnih znamenj bom skušal sestaviti krajša navodila na straneh Dermadenta. Zaenkrat naj v grobem povem, da je treba biti pozoren na nova znamenja in na stara, ki se večajo, spreminjajo obliko ali barvo, krvavijo, so poškodovana, nenazadnje pa tudi takšna, ki se vam zdijo kakorkoli “čudna”.

Vprašanje je gotovo zanimivo tudi za druge! Napišite kaj o svojih izkušnjah!

O koznih znamenjih in malignem melanomu je bilo ze dosti govora na forumu “Kako ziveti z rakom”, kjer smo se oglasili bolniki s to vrsto tezav.

New Report

Close