spremembe na koži, kopalke
Nekaj let se mi po hrbtu širijo temne lise , v glavnem na ramenih, skratka, koža ni več taka, kot je bila. Koža se potem lušči in je videti kot neka razjeda. Problem je v tem, ker si tako želim na morje , vem pa, da ni estetsko, da bi kazala mojo kožo, prvič, ker se ne bi rada izpostavljala soncu, drugič pa, da me ljudje ne vidijo. Prav tako je z obiskom bazena. Potrebovala bi nekaj za čez kopalke vsaj na hrbtni strani, nekaj tankega, da bi bilo še nekako normalno in nevpijoče.
Velikokrat sem delala na soncu in nisem bila dovolj zaščitena.
Tako da toplo priporočam vsem, da se dobro zaščitite pred vročim soncem.
Prva diagnoza je bila , ko so mi vzeli košček kože: lichen sclerosus et atrophicus. Od tedaj je minilo že nekaj časa, zadeva pa se spreminja na drugih delih kože. Lahko da je kožni rak, lahko pa da še bo. Zdravnica je rekla, da se koža ne bo nikoli povrnila v prvotno stanje.
Ja, potrebovala bi …. V reviji sem brala, da že tiskajo novo kožo. Predstavljajte si, da bi lahko s pomočjo navadnega tiskalnika ustvarili nove kožne celice in z njimi zdraviil opekline. Skupina strokovnjakov iz ameriške S.Karoline je s pomočjo “bioprinterja” storila prav to. Naprava vsebuje laser, ki pregleda pacientovo rano in jo izmeri. Nato računalnik nadzira sproščanje kožnic celic, ki jih razpršijo neposredno na rano, torej točno tja, kjer so potrebne.
Najbrž tega ne bom dočakala. Je pa super zadeva.