sprememba terapije zaradi nerednega jemanja
Lp!
obračam se na vas, ker sem zmedena od takrat, ko sem prišla od zdravnika in mi bo vsak nasvet dobrodošel!
Moja ščitnica dela premalo, zato že nekaj let jem eutirox 50. Lani mi je zdravnik odredil novo terapijo in sicer sma povečala na eutirox 75. Zdaj pa se mi je zgodilo, da mi je zmanjkalo tablet tri dni pred pregledom in je zato tudi krvna slika bila neprava (sicer se tega nisem zavedala, da lahko 3 dni naredi tako spremembo…).
Zato mi je zdravnik odredil novo terapijo in sicer 14 dni eutirox 25 mg, nato 14 dni eutirox 50 in nato dalje eutirox 75, dokler ne pridem za 3 mesece nazaj na kontrolo.
Zdaj pa težava….Kar me skrbi je to, ker so mi vedno govorili, da če zanosiš moraš povečati dozo in midva s partnerjem ravno delama na naraščaju. Skrbi me, da to zmanjšanje doze ne bi škodovalo otroku…kličem zdravnika že nekaj časa, a nikakor ne morem do njega. Zato prosim za vaše mnenje…hvala že vnaprej in veliko zdravih dni vam želim…
Mislim, da je najbolje dati takoj pot pod noge in dobesedno potrkati na vrata ordinacije in vprašati zdravnika.
Ne vem, če se bo tu kdo upal nositi odgovornost za svoj bilokak odgovor, če gre za otročka :)))
Lahko pa vprašate še zdravnike tirologe na forum Hormonske motnje…
Tako je…če se sami ne zavzamemo zase, kdo se bo…žalosti me, da smo kot številke. pri zdravniku sem bila v ordinaciji natanko 4 minute, pa še v tem času me je nadiral zaradi teh treh dneh brez tablet..tako da ja grem dalje raziskovat oz. nazaj k zdravniku…
hvala za vaš odgovor! 🙂
Več stvari mi ni jasnih, manjkajo recimo rezultati testov, ampak res ne razumem, zakaj zaradi treh dni brez ščitničnih hormonov zdaj začenjaš s toliko nižjim odmerkom in boš potrebovala mesec in pol, da prideš nazaj na prejšnji odmerek. Vmes boš pa kar hipotiroidna? Raje pazi, da zdaj ne boš zanosila. In raje še kar nekaj časa potem, ko boš imela primeren odmerek, da si še malo opomoreš in bo bolj gotovo vse v redu.
Pri oceni, koliko in kako hitro se sprememba odmerka pozna, si lahko pomagaš s kalkulatorji na strani:
http://www.emmagx.pwp.blueyonder.co.uk/calculator2.htm.
Jaz sem jih pogosto uporabljala in jih še, kadar moram primerjati rezultate različnih laboratorijev, da izračunam v katerem delu referenčnega območja so.
Zdaj ti je očitno že jasno, da ščitničnih hormonov ni dobro kar izpuščati, čeprav je bil odnos zdravnika povsem neprimeren in bi bilo zelo primerno, če bi mu na licu mesta to kar pojasnila. Vem, da je človek v takem primeru malo šokiran in se ne znajde, ampak če se bo to še kdaj ponovilo, boš bolje pripravljena, kajne. Zdravnik te nima kaj nadirati, če si nekaj naredila narobe, to preprosto pomeni, da ti ni dal dovolj natančnih navodil in mora to popraviti.
Forum je zaprt za komentiranje.