sprememba priimka otroku
Oče se strinja s spremembo? Če se, potem ne potrebujeta sodišča.
http://www.mnz.gov.si/si/mnz_za_vas/maticni_register/sprememba_imena/
Ubka, to ne pomeni avtomatično, da nikoli ne odloči v korist otroka, ne zavajaj ljudi. Sprememba priimka na željo enega od staršev je pač nepravdni postopek pred sodiščem, tako je določeno, in debata o tem, zakaj kurje tatove zaprejo, mafijce pa spustijo, je tukaj brezpredmetna.
Otrok12, seveda ni brez veze. Če misliš, da je to v redu in si to želi tudi otrok, vsekakor začni postopek. Če je starejši kot devet let, mora dati svoje soglasje. Spodaj si preberi vse potrebno:
http://e-uprava.gov.si/e-uprava/dogodkiPrebivalci.euprava?zdid=111&sid=166
Taksa je strošek obravnave oz. nepravdnega postopka. Pazi, to ni tožba. Torej pokliči na CSD, to kot prvo, mogoče boste vseeno dosegli dogovor že tam, če ne drugega, pa bodo izdali svoje mnenje, da ne bo treba sodišču prositi zanj in se bo vse skupaj zavleklo. Tako kot pač piše na tem linku, ki sem ti ga dala.
Če se starša tudi ob pomoči centra za socialno delo ne sporazumeta o otrokovem novem osebnem imenu, o utemeljenosti zahtevka odloči sodišče v nepravdnem postopku na predlog enega ali obeh staršev. Predlogu mora biti priloženo dokazilo pristojnega centra za socialno delo, da sta se starša ob njegovem sodelovanju poskušala sporazumeti o otrokovem novem osebnem imenu. Preden sodišče odloči, mora pridobiti mnenje pristojnega centra za socialno delo o koristi otroka.
Če jaz prav razumem tole, kar sem kopirala s te strani, do katere sem ti dala link, sodišče odloči in basta. Ti dobiš odločbo v roko in greš na UE spremenit otrokov priimek. Kar potem preostane očetu je, da vloži svojo vlogo za spremembo otrokovega imena – torej začne enak postopek, kot si ga ti.
ta novi so dolžni preživljati deco partnerjev samo v primeru, ko starša tega nista sposobna. saj je tako tudi prav a ne?[/quote]
Ženska očitno špila lažno samohranilko, tole, kar je spodaj, je napisala v eni drugi temi. Govori o treh osebah, ima pa še enega otroka in je noseča, torej bi morala o štirih … Nje jaz ne bi jemala resno.
… a tožba ni bila uspešna kljub znižanju moje plače in prikazu vseh stroškov ki jih imam z otrokom ker se je sodnica odločila da je 630 e dovolj za 3 osebe in vse stroške s kreditom vred.
6. decembra si naštela tri, pa še enega od partnerja. Skratka, nehaj tukaj strašit ljudi, kako je naš sistem proti ubogim samohranilkam in otrokom. No, kakšen priimek si hotela nadeti starejši hčerki? In zakaj ga ne greš spremenit še drugemu otroku? A? Zato, ker s partnerjem špilata lažno samohranilstvo, med prvim in drugim skupnim otrokom pa 15 mesecev razlike. Pa dobro, če imamo tako glup sistem, da gredo take stvari skozi, naj bo, samo ne tukaj lagat.