Najdi forum

Pozdravljeni,

zanima me, če bi mi kdo vedel kaj pametnega svetovati. Pred nekaj meseci
sem spoznal novo partnerko (oba sva stara 35 let), s katero sva se osebno
res zelo ujela. Težave, oz. stvari, o katerih se sicer veliko pogovarjava, pa
so, da je ona zelo nezadovoljna s svojim poklicem, ki je v bistvu sploh ne
veseli več. Ne gre za to, da bi le rada zamenjala službo, ampak bi rada prišla
tudi do drugega poklica, za to pa bi se seveda morala kar precej dodatno
izobraževati. Nekaj stvari je poskušala narediti v tej smeri že preden sva
se spoznala, a ji ni šlo. Kolikor poznam njene želje, bo pot kar dolga in
zahtevna, če jo hoče speljati (ob sedanji službi seveda, saj je ne more kar
tako pustiti). Zdi se mi, da je velikokrat zaradi teh razmišljanj precej brez
vsake volje.

Kaj pravite, kako naj to zadevo skupaj rešiva, saj če pametne rešitve ne
bo, bo najin odnos vedno slabši.

Hvala za mnenja.

Pozdravljen!

Vsekakor obstaja možnost, vendar nisi povedal, kakšno šolo že ima tvoja prijateljica. Lažje bi ti povedala, kako in kaj. Če ima že diplomo, potem je to nekaj drugega. Če ima gimnazijo, je to velik plus, ker lahko študira karkoli, razen če obstajajo sprejemni izpiti za vse. Če ima poklicno, pa je to nekaj drugega, lahko se ob delu vpiše v sistem 3+2- to pomeni, da si lahko pridobi poklic tehnika. Vse pa je odvisno od njene volje. Najprej poskusi ugotoviti njen vzrok nezadovoljstva, ali je to zaradi kolegov, ali plače ali zaradi dela samega. Nihče ji ne bo pomagal, če se sama ne bo mogla odločiti za učenje in poleg tega se precej pozna, če je minilo precej let in se je vedno težje spraviti k učenju, saj radi pozabimo na naše delovne navade pri učenju, mnogi imajo slabe učne navade, kar pripelje k neuspehom. Zato se je treba tudi znati učiti.

LP!

Čeprav je na osnovi podatkov, ki si jih navedel, nekoliko težko svetovati, bi vseeno toplo priporočala, da svojo željo uresniči, če se le da. Predvidevam, da je pred njo še veliko službenih let, zato se splača par let stisniti zobe, se čemu odpovedati in nadaljnja leta preživeti bolj zadovoljno. Seveda pa je tu še precej dejavnikov, ki vplivajo na izpeljavo načrta (časovna obremenitev, morebitni sedanji in bodoči otroci, VZTRAJNOST, predhodna izobrazba in znanje, materialno stanje, podpora okolja). Pomembno je tudi ali gre za dalj časa trajajočo ali trenutno željo.
Veliko sreče!

Ž
Želim vama seveda vse najboljše v nadaljnem izobraževanju, verjamem, da bosta s trdno voljo vse zastavljeno tudi dosegla. Želel bi opozoriti le na nekaj: jaz sem v preteklih letih tudi končal še dve šoli, menjal nekaj služb in poklicev in moram reči, da stvar ni enostavna. To je zelo stresno obdobje, polno zasukov in obratov in treba je biti res trden, da to brez posledic preneseš. Zato mislim, da bo potrebna vsa podpora in potrpežljivost, drugače rajši pustite stvari kot so. Še enkrat, želim vam modro in uspešno odločitev.
P

No, srečo, moji predhodniki so ti povedali že skoraj vse. Dejstvo je, da če si nečesa zelo močno želiš, boš naredil vse, da bi to tudi dosegel. Samo pamet v roke in veselo na delo!

Veliko uspeha!

New Report

Close