Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Mladi, ljubezen in spolnost Sprememba osebnega imena

Sprememba osebnega imena

Mene pa zanima pri zamenjavi osebnega imena (in recimo priimka) kjer piše da moraš potem osebne dokumente zamenjati v roku 1 meseca, kaj če slučajno pozabiš, ali pa ne moreš v enem mesecu vsega zamenjati, zaradi odsotnosti, dela, its.? Ali dobiš od upravne enote kakšno opozorilo oz. kazen za plačati??? Ali pa od MNZ-ja?

Hvala vsem vnaprej.

LP

Najbolje, da pokličeš na UE.

Jaz tudi nisem zamenjal v roku po zamenjavi priimka, ampak po izteku dokumentov. Mislim da je bilo pri osebni nekje čez 2 leti, pri potnem listu pa po 6-ih letih. Nisem dobil nikakršne kazni ali opozorila. Le pri potrjevanju zdravstvene izkaznice me je opozarjalo da je prišlo do spremembe podatkov, ter sem tako na ZZZS uredil si novo izkaznico takoj.

kako pa to zgleda?

zdaj si Janez Katastrofa, potem se pa spremeniš v Markota Katastrofo, dokumentov si pa ne daš uredit.

Pa te ustavi policija:
Kako vam je ime?
Marko Katastrofa

Dokumente prosim
Pa daš dokumente, na katerih si Janez Katastrofa in te obtožijo, da se izdajaš za nekoga drugega?

Da je hec še večji, pa je avto pisan recimo na Markota Katastrofo, ti jim pa ne moreš dokazat, da si to ti, in te nazadnje obtožijo še za krajo avta?

če bi si že dala spremeniti osebne podatke, bi si šla vse uredit kakor hitro je to mogoče.

Pozdrav vsem!

Tudi jaz sem že razmišljal o tem…

Ali je res cena z črko 6000 SIT?

In pol os.iz., potni list, vse bančne knjižice, posestni list, delnice, deleži v firmah, spričevala, Diplome…

Koliko stroškov imaš naenkrat?

Mi prosim kdo lahko navede cenik in približen izračun (ti se mi gre za spričevala, ki jih imam kar nekaj….)

Pa lepa hvala za vaše odgovore….

Tehnik

Moja bivša sošolka se je poročila v času mature, seveda spremenila priimek in tako je tisto leto odpadla pri vseh preizkusih. No, naj povem, da smo bili na maturitetnem tečaju, zato nas večina profesorjev ni poznala, kot so ostale, ki so bili gimnazijci..
Si pa je privoščila medene tedne 🙂

Spričevala ti ne bo potrebno zamenjati, preverjeno !!! Sploh če boš zamenjal priimek samo zaradi črke.

Ariadne !

Moj prijatelj si je zamenjal priimek iz ć v trdi č, pa ni hotel zamenjati dokumentov vse dokler mu niso dokumenti potekli, pa ga je enkrat vstavila policija, ni blo nobenih problemov 😀 Še celih 5 ali 6 let je uporabljal iste dokumente vsepovsod brez problemov.

Jaz sem imela v mislih bolj drastično spremembo kot pa zamenjava strešice ne eni črki. Tega povprečen policaj ali uradnik niti opazi ne.

Se je pa mojemu očetu zgodilo, da so ga na občini v enih evidencah vodili pod enim priimkom s črko J, po drugih pa pod priimkom s črko I, ker so bili občinski uradniki tako šlampasti. Pa je trajalo tudi nekaj let (do poroke),, preden si je to dal uredit.

Vsaj to.

Še vedno čakam na vaše odgovore!

Tehnik

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close