Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? Sprememba na bradavici dojke

Sprememba na bradavici dojke

Pred dobrim mesecem sem na bradavici desne dojke opazila spremembo. Gre za neke vrste izpuščaj, ki izgleda kot herpes. Če zadevo stisnem, včasih priteče malo brezbarvne tekočine, medtem ko se belega, ki je spodaj, ne da odstraniti.

Sredi januarja sem bila pri svoji zdravnici, ki je zadevo pogledala in predpisala antibiotično mazilo, ker je ocenila, da je sprememba posledica dojenja (polno dojim). Ko otrok sesa, včasih namreč izpuščaj malo zakrvavi in zdravnica je videla predvsem to ranico. Po nekaj dneh mazanja se je ranica okrog izpuščaja zacelila, sam izpuščaj pa seveda ostaja. Mislim, da se celo veča. Naj dodam še to, da me bradavica ne boli in me izpuščaj ne moti pri dojenju.

Prosim za mnenje, kaj bi to lahko bilo.

Draga mamica,
glede na to, da traja sprememba šele en mesec, vas ne sme pretirano skrbeti. Vendar pa se lahko sami prepričate, ali se sprememba veča – izmerite jo s šiviljskim trakom ali ravnilom. Zapišite si, koliko sprememba meri v milimetrih. Vsakič, ko se vam bo zdelo, da je večja, lahko to potem realno preverite. Spremembe bradavic ob dojenju niso redke, vendar jih seveda ne moremo ocenjevati po omrežju. Ne pišete tudi, koliko ste stari, kako dolgo in kako pogosto dojite in podobno. Ranica se je seveda zacelila v nekaj dneh, lahko pa traja dlje časa, da bo izpuščaj izginil. Zato ga lahko sami spremljate in ponovno obiščete zdravnika, če se veča ali pa če se večajo vaše skrbi. Z dojenjem vsekakor nadaljujte.

Lepo vas pozdravljam,

Irena

New Report

Close