Pozdravljeni!
Malo sem bila v dilemi, če vam postavim vprašanje ali ne, po tistem “pluvanju” o dieti oz.spremembi metabolizma.
Sama to metodo izvajam že drugi tedem, počutim se odlično, vendar moram poudariti, da je ne jemljem tako strogo, vendar vseeno deluje. Zanjo se nisem odločila zaradi hujšanja, ampak zaradi spremembe metabolozma.
Zdaj pa bom postavila vprašanje za tiste, ki to metodo dodobra obvladate. Zanima me namreč kdaj lahko jem jajčevce ali bučke, ter razno drugo zelenjavo (brokoli, ohrovt, korenje, …) to namreč full obožujem?
Hvala za odgovore, lep pozdrav
Pika
Dohtarca,
saj takšnile hudomušni nasveti včasih prav popestrijo tale forum…, ampak bojim se, da si vse skupaj preveč resno napisala in ker je ta dieta zelo popularna, lahko kdo to še resno vzame in bo iz te diete izločil še tisto, skoraj edino koristnega in zdravega.
Pika,
ne boj se zelenjave… Sicer ne hujšam po tej dieti ampak jih poznam kar nekaj, ki so shujšali ali še hujšajo po tej dieti in tudi prebrala sem navodila zanjo – zelenjava je dovoljena kadarkoli – ali na beljakovinski dan, ali na škrobni, ali pa na OH.
(Npr. zrezek in zelenjava ali solata (kakršnakoli), riž in zelenjava ali solata, krompir ini zelenjava ali solata, testenine in zelenjava ali solata…)
Boj se pa sladkarij, ocvrte hrane in preveč (slabih) maščob.
S to dieto se da zelo uspesno spremeniti metabolozem – samo zelenjave se ne sme jest! Na koncu imas tako spremenjen metabolozem, da lahko na dan pojes samo en grahek (ja, na koncu lahko jes tudi zelenjavo, ker imas ze spremenjen metabolozem) na dan in ne rabis cisto nic drugega! Resno! V grahku imas dovolj energije, da prezivis, kar pa je najboljse, je to, da ti do druge hrane sploh ni vec. Enostavno lahko gledas tortice, cvrtje in vse, kar se nam, navadnim ljudem z nespremenjenim metabolozmom, zdi slastno, in sploh nimas zelje po tem.
Mogoce bi se – preden zacnes s to dieto – 14 dni ociscevala z dieto s pivom, o kateri je nekdo pred casom pisal.
Mislim, da res malo preveč pljuvamo po tej dieti, ki če malo premislimo sploh ni tako neumna. Neumen je le naslov SPREMEMBA METABOLIZMA, ki mislim, da se ga je nekdo kar tako izmislil… malo neumno se mi zdi tudi tisto zaporedje dnevov – pa dobro, če že morajo biti (škodijo pa tudi ne, vsaj kratkoročno ne) Drugače pa dieta daje samo zdrave in pametne nasvete za zdravo hujšanje oz. prehranjevanje – sadje v dopoldanskem času ne more škoditi, kosilo: zrezek brez omake ALI riž ALI testenine … in zelenjava ali solata (meni se zdi čisto O.K.) večerja podobno… veliko vode, nobenih sladkarij (razen enkrat na teden, kar ima tudi nek smisel, saj mogoče zaradi tega ne grešiš druge dni) – meni se spet zdi čiso O.K … – če to prakticiraš 90 dni in če zraven še upoštevaš nasvet, da je treba migat … rezultat ne sme izostati.
Pozdravček,
Irena