Najdi forum

SPREMEMBA METABOLIZMA

Zdaj pa lhko nadaljujemo s tem.Spela,ti si rekla da ti je uspelo.Zanima pa me kdaj ob kateri uri si imela obroke(se posebno cudno se mi zdi,da bi jedla cokolado po sesti uri na tretji dan diete) in ali si kaj telovadila?Kaj bi bolj priporocate:naj najprej pojem dve jabolki in potem pol ure vadim na steperju,ali obratno?In katera ura je najbolj primerna za telovadbo?Prebrala sem,da je zajtrk zelo priporocljiv se pred deveto uro jest.Ali se naj zdaj,ko se imam ta uboga dva tedna pocitnic vstajam zato ob osmih,ce bi se lahk ob dvanajstih,ampak ce bo treba bom ze potrpela!Napisite se vi svoje izkusnje,mnenja in vprasanja.Lep pozdrav

Najprimernejša ura za telovadbo je zjutraj na tešče. Takrat je namreč v krvi nizka raven sladkorja in tokom aktivnosti telo kuri predvsem telesne zaloge maščobe. Torej obrok po telovadbi. Sadje zaradi vsebnosti sladkorjev ni najboljša izbira. (kakšen sadež ne škodi vendar ne gre pretiravati) Predvsem moraš čim hitreje konzumirati nekaj beljakovin.Tokom aktivnosti namreč pride do razgradnje telesnih beljakovin (katabolizma), kar ni najbolje za hujšanje. Z vnosom beljakovin to preprečiš.
Pred aktivnostjo spij kakšno kavo , skodelico zelenega čaja, lahko pa vzameš tudi naravni dodatek k prehrani l-karnitin.
L karnitin je snov ki v telesu pomaga transportirati maščome v celične mitohondrije kjer se pokurijo za energijo.

Več o tem: http://www.maxximum-portal.com

Pupa,

Tvoj pristop k hujšanju je že vnaprej obsojen na neupeh. Še vedno se ne misliš odreči lenarjenju in poležavanju, ki ti je pripomoglo k odvečnim kilogramom. Namesto, da bi mislila kako boš dopust izkoristila za aktivno življenje od ranega jutra, ti bi pol dneva preživela v postelji. Lepo. Potem vprašaš za nasvete.

Zdravo,
veliko govorite o l-karnitinu in fat burnerjih pa me zanima, če veste tudi kakšni so stranski učinki teh preparatov?

Hvala za odgovor in lep pozdrav,

L karnitin je substanca, ki jo proizvaja telo najdes jo v hrani … Nobena studija ni pokazala stranskih efektov. Pozitivno vpliva na raven holesterola ter trigliceridov v krvi, pozitivno vpliva na delujejo Lkarnitin, in delovanje jeter…

Ce mislis komercijalne fat burnerje potem le pozitivno na zdravje. Ponavadi vsebujejo lkarnitin, cholin, inozitol, kromium… Vsi elementi znani po svojih pozitivnih efektih na zdravje. Te elementi sicer znizujejo raven holesterola in trigliceridov v krvi, povecajo senzitivnost na inzulin v misicnih celicah, kar vse skupaj vpliva na hujsanje vendar so vsebnosti teh snovi ponavadi premajhne ze nek videk ucinek.
Ko se govori o Fat burnerjih pa se ponavadi misli na kombinacijo Efedrin in caffein, ki je bila vcasih v prosti prodaji, sedaj pa se zaradi stranskih ucinkov ne prodaja vec. Najdla jo bos le kje na crnem trgu. Seveda dela vendar pricakuj stranske efekte kot so zivcnost, nespecnost…..Ter potencijalni dolgorocni vpliv na srce.

http://www.maxximum-portal.comu

Hvala za odgovor.
Zanima pa me še kje se kupi L-carnitin in ali ga dobim pod takšnim imenom.
Če sem prav razumela, ga zužiješ pred telovadbo?
Hvala in čao

dobis ga v trgovinah z sportno prehrano in tudi tistih z zdravo.

Kupis pa ga lahko tudi preko spletne strani http://www.maxximum-portal.com.

Izdelkov je vec npr. MAXXIMUM L KARNITIN, GENSAN L KARNITINA……..

Kolesar,nehaj bit vedn najbol pameten,pa jo pust pr miru-meni si tudi ze enkrat zatezil.Sploh pa je rekla,da bo,telovadila ce bo treba ze zjutraj!In ne bod nesramen ker je na tem forumu ful ljudi,ki mislijo samo na diete,brez telovadbe,Pupa pa ve da tako ne gre!No,pa razmisli,kolesar.Pupa tebi pa lep pozdrav!

Hojla!

Tako Pupa..jaz se že tretji dan držim te diete. Danes imam za večerjo mmmnjam..sladoled. Čeprav moram priznati, da mi je res čudno da lahko jem sladoled. Ampak bomo videli.

Sicer sem se pa odločila, da se čimdlje ne bom tehtala. Bomo videli!:)

Upam, da bom zdržala! Moram!

Nitka

P.S. Ko bom imela krizo se bom spet javila.:)

Nitka,ob kulkih imas posamezne obroke(ura,priblizno)

Pupa oj!

Sprašuješ me kdaj imam obroke? Zajtrk dopoldan od 9.30 do 11 ure nekje. Kosilo med 15 in 16. Večerja tam nekje cca 18 do 19.
Kaj vem ne obremenjujem se z urami.
Moram pa priznati, da se danes že počutim boljše, ker nisem več tako ˝nabajsana˝.

Veliko uspeha tudi ostalim!

Nitka

Ojla!
Jaz sem se te diete držala 10 dni in nisem nič shujšala,zaradi tega sem nehala in začela z eno 14-dnevno,ma ti moram povedat da se mi je celulit vidno zmanjšal!Tako da kar nadaljuj,jaz bom spet začela,ker so daljše diete boljše kot tiste za par dni.Aja pa priporočam ti da začneš tudi gibati,ker s tem najbolj shujšaš..
Ok mej se!
čawčaw

14 dni na dieti in pricakujes rezultate?

Dieta mora biti zastavljena dolgorocno.Mascobe ki se pridobiva mesece ni mozno izgubiti v enem tednu. Ja seveda se bo kdo pohavalil jaz sem izgubil 5 kg v dveh tednih, vendar garantiram da gre za vodo, zaloge glikogena v misicah (skladisce ogljikovih hidratov v misicah) in praznenje prebavil.Po koncani dieti dobis vse nazaj.

http://www.maxximum-portal.com

Ali si prebral naslov:sprememba metabolizma

No, jaz sem tud na tej slavni dieti! 🙂 Danes imam komaj drugi dan. Mal sem lacna, ampak zaenkrat stiskam zobe!
Ne vem tocno, s cim naj nadomestim meso, ker ga ne jem… Hm? No, komaj cakam, da preberem, kako gre ostalim!!

Danes je 19. dan diete. Izgubila sem 7 kg. Okej, najbrž je voda pa še kaj drugega. Ampak, počutim se lažjo, tudi napihnjena nisem več in na sploh se počutim dobro.

Čestitam, Janja!

Ja,saj pise da lahko namesto mesa pojes jajca.Jaz pa odlasam zaradi vseh teh praznovanbj,dan mam jaz roj,dan(SAMO PRIMER),vceraj kolegica,jutri stric,pojutrisnjem zopet,mama pa ata…zdaj jih je ful na kupu,POTEM PA NA MIZI GLIH TISTGA NI KAR BI MOGLA JAZ JEST ZA DIETO. 🙁
Pa si ne morem zrihtat datuma.Jutri bom zopet poskusila….porocam!

Jaz ti tud cestitam.Joj,da bi se meni uspelo…lep pozdrav!

Pupa,

Tvoj poizkus je že vnaprej obsojen na neuspeh. Najprej ti je žal spanja, zdaj praznovanja.
Uredi si prioritete. Ko ti bo hujšanje resnično na prvem mestu potem se oglasi.

lp

New Report

Close