Pritrjujem vsem tistim, ki prisegajo na navedeno dieto. Tudi sama sem v letošnjem letu shujšala – ravno po tej dieti – za 20 kg. Ker me sladkarije vedno premamijo, sem se dneva, ko je bila na jedilniku sladica, prav veselila, čeprav sem, predno sem se zanjo odločila, spraševala: katera dieta pa dovoli uživanje sladic, pa še za večerjo. Vendar je res. Hujšanje se ni ustavilo, kljub temu.
Če jo dosledno izvajaš, 100 % drži. Jo nisem uporabila samo jaz v naši družini.
Res pa je, da bi tudi sama to dieto poimenovala PRAVILEN NAČIN PREHRANJEVANJA.
Vsem, ki dvomite – prepričajte se na lastni koži – kaj vas pa stane?
– nekaj mesecev discipline pri prehranjevanju in nič več.
Jaz sem tudi lani s to dieto izgubila 12 kg, a sem jih žal slabo polovico dobila nazaj. Ne rečem, da dieta ni dobra, samo v letu dni smo vsi, ki jih poznam, dobili slabo polovico nazaj. No, če shujšaš 20 kg in jih dobiš 10 nazaj, je še vedno 10 minusa, a vseeno… jaz sem se odločila, da ne grem na nobeno dieto več. Vse je v glavi in koreniti spremembi življenjskega stila. Grem raje na “francosko dieto”, ki se ji reče “manj žri” in predvsem veliko gibanja.
Vsem, ki pa se je boste lotili… želim veliko uspehov!!!
MICA,
ne moreš se bolj motiti. Jaz in še nekaj drugih na tem forumu vam želimo le pomagati, da se ne boste z nesmiselnimi dietami leta in leta vrteli v krogu kile dol – kile gor.
Očitno tudi ne bereš vseh postov, saj bi ti drugače že bilo jasno, da je prehrano treba spremeniti za vse življenje in ne le za nekaj tednov potem pa spet na stara pota prehranjevanja.
LP, Manka
Glede na to, da sem jaz odprla to temo, bom še kaj povedala. Kdo pravi, da se boš tega držal le 3 mesece? Saj je tukaj vse, kar ljudje radi jemo. Je meso, je krompir, so testenine, jajca, sadje, celo tortice. Mislim, da ti po treh mesecih ne diši več mešati med samo mesa in krompirja, ker pač veš, da se ne boš dobro počutil. Jaz sem lani nekaj mesev poleg mesa jedla samo zelenjavo. Nič krompirja. Potem pa sem enkrat rekla, da bom probala meso s krompirjem. Tako sem se “nažrla”, da sem mislila, da se bom razpočila. Pa nisem pojedla velike porcije. Sploh ne.
Hočem to povedat, da se ljudje preveč obremenjujemo s tem, kaj jemo. Človek naj ne bi živel zato, da bi jedel, ampak ravno obratno: jedel naj bi, da bi živel.
Janja,
Govoriš nekaj v kar tudi sama nisi prepričana.
Vsi “normalni” jedilniki za “normalne” ljudi imajo meso z krompirjem skupaj, isti dan na istem krožniku. Ko boš lahko “normalno” jedla in pri tem imela “normalno” težo ne boš rabila nobene diete. Komaj takrat boš jedla, da boš živela in ti izbira hrane ne bo posebna skrb.
Jaz “normalno” jem tudi maščobe in sladkarije edino kaj poskrbim je to, da jih PORABIM in imam že 30 let enako težo +/- 2kg odvisno od letnega časa.
P.S. Kaj pa je “normalno” ? Očitno vsi nimamo enaka merila.
lp
Dara, če je bilo to vprašanje postavljeno meni, ti lahko povem, da sem gibala zelo malo oz. skoraj nič. Vsake svete čase sem šla kam s kolesom ali peš v mesto (tj. cca. 3 km v eno smer), to je pa tudi vse. Pila pa sem vodo in sadne čaje brez sladkorja. Sicer se nisem diete tako strogo držala in sem kdaj tudi grešila, zato pa tudi nisem šla ravno 25 kg dol, ampak le polovico. Je pa tudi res, da sem bolj tiste sorte tip, ki težje shujša.
Pozdrav,
mene pa zanima kako je s solato kot hrano, ki jo lahko v neomejenih kolicinah jes prvi in drugi dan poleg kosila. Ali je to samo zelena solata ali je lahko tudi zeljna? Ali mora biti brez vseh dodatkov ali pa jo lahko vsaj malo posoliš, okisaš in morda dodaš pol žličke olja, da jo malo lažje poješ?
Že vnaprej najlepše hvala za odgovor.
Če mene vprašaš sem totalno za to dieto, saj sem sama v treh mesecih shujšala 20 kg,pol sm pa dobla volo do hujšanja in shujšala še 23 kg.
Povedati ti pa moram da samo z dieto bo še šlo nekaj časa, najbolje pa je če se začneš redno ukvarjati tudi s športom. Jaz sem pričela kolesarit sobno kolo in ti povem da se veliko bolje počutiš ko veš da se zdravo prehranjuješ in po vrhu še razgibavaš telo….
Veliko uspeha!!!!upam da ti bo uspelo tako kot je meni!