Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Zdravo življenje Kajenje Sprememba brez moči volje

Sprememba brez moči volje

AVTOMATIČNA SPREMEMBA BREZ MOČI VOLJE

Lažji in efektivnejši pristop, kot skušati kontrolirati svoje misli ali obnašanje s pomočjo volje je; »Spremeniti način, kako čutimo«.
Če se kadilec nauči, kako spremeniti način in uničujoče želje občutenja kajenja v nezainteresiranost ali celo odklon, se mu nenadoma ne bo potrebno več boriti proti močni želji – njegovo obnašanje se bo brez truda in moči volje spremenilo.
Niti truditi se nam ni treba za to, ker je naravno in avtomatična posledica načina, kako čutimo. »Če usmerimo svoja čustva, vse ostalo teče avtomatično«.
Pomembno je spoznanje, da se tak način lahko nanaša na mnoga področja našega življenja. Če se naučite stopiti v čustveno osvobajujoče stanje kadar koli se odločite za to, se bo vaš nivo izvajanja avtomatično dvignil in postali boste mnogo bolj dosledni.
Kadar koli ljudje govorijo, da rabijo močnejšo voljo, vedo, kaj v resnici govorijo; »Da želijo biti močnejši v boju proti samim sebi«.
Močna volja je potrebna, ko si želimo odreči koščku čokolade, kadar imamo željo po njej. Če pa smo zanjo nezainteresirani, ni potrebna moč volje, da se ji upremo.

LP, grafo

Pisava je zrcalo duše. Grafologija je veda, ki dokazuje dejavnost našega duševnega zdravja. Ni pomembno povečati obseg dela, pomembno je ustvariti novo delo.

Lep pozdrav. stara sem 35 let in zadnje 3 mesece sem v popoldanskem času popolnoma brez telesne moči…težke roke noge nič ni od mene ..v službi mam sedeče delo.naj povem še da jemljem helex in ciprarex sicer ciprarex res ne redno. prosim pomagajte mi, ker bi kar spala moram pa se ukvarjati z hčerko. prosim vas za hitr odgovor.hvala

Zdravo,

zase kar dobro skrbim…več bi lahko storila pri športnih dejavnostih …in seveda…kako stran od cigaret…
Nekaj mi notri pravi, da rada kadim, da je cigaret moja družba, ko sedem ali kaj premišljam…Po drugi strani pa se popolnoma zavedam, da je kajenje moja največja slabost…toliko denarja v zrak…vleči en zvitek, “zakurjen”…popolna norost…
Sama razdvojenost me je, kar sploh ni moja značilnost…to pa me obvladuje, bolj kot navada kot kemično…
menim, da bo treba vzeti posebej čas za rešitev tega problema…

Spoštovana!

Vsekakor vam svetujem, da se čimprej oglasite pri svojem zdravniku in se pogovorita glede zdravil, ki jih jemljete. Lahko da je odmerek previsok in dogovoriti se morata glede kombinacije. Sicer pa vam svetujem čim več telesne aktivnosti- poskušajte se pripraviti do tega.

Prav lep pozdrav in lep dan želim dr. Tomaž Čakš , dr. med.

Lep pozdrav Grafo!

Vse lepo in prav, kar si napisal, ali mi lahko prosim napišeš še recept , kako dosežeš to nezainteresiranost za karkoli me pač muči, kako se naj prisilim, da naredim ta KLIK v glavi?

Lp. Johani

New Report

Close