Najdi forum

sprednji zobje

Spoštovani!
Dva tedna čutim pritisk in občutljivost zgornjih obeh enk in dvojk, predvsem ob notranji dlesni, čeprav dlesen ni videti vneta ali poškodovana. Občutljivost pa se ne pojavlja med grizenjem. Ali je možno obolenje zobnih korenin, kljub temu, da so sprednji zobje videti povsem zdravi. Zelo me skrbi, če se mi bo pojavila majavost teh zob. Na zadnjem pregledu sem bila pred enim letom, imam 28 let. Kaj lahko še storim?
Hvala za odgovor!

Spoštovana Maja,

če so zobje drugače zdravi in nimajo prevelikih zalivk ( ali pa jih sploh nimajo ), bi bil koristen podatek tudi ali so vam že izrasli modrostni zobje. Če imate v zobnem loku “premalo” prostora, sedaj pa so začele izraščati še osmice, lahko le te potiskajo vse zobe v isti čeljusti proti sredini in povzročajo občutke, ki jih opisujete.
Najbolje bo, da se naročite k zobozdravniku.
Lepo pozdravljeni!

Spoštovana gospa Šenk Erpič!
Glede na to, da je čakalna vrsta za pregled dolga, bi vas lepo prosila za dodatno mnenje. Sprednji zobje nimajo zalivk, sklenina tudi ni poškodovana, poleg tega pa imam vse štiri osmice že nekaj let popolnoma izraščene. Lani sem imela na šestici in sedmici (spodaj), ki sta bili popravljeni z zalivkami nekaj let pred tem, zapleten granulom. Ali je možno, da se mi to ponovi na sprednjih zobeh?
Hvala vam za pomoč!

Spoštovana Maja,

žal vam bo brez pregleda zob in ustne votline, rentgenskega posnetka in drugih diagnostičnih postopkov, zelo težko pomagati.
Do “granuloma” namreč ne pride, če je zob zdrav. Možna so sicer določena stanja, ki pa ju ne moreva ugotoviti po elekronski pošti.
Če vas boli, potem čakalna doba ni pomembna. Zobozdravnik vas mora sprejeti v najkrajšem možnem času. Po pregledu pa bo ocenil ali lahko posegi počakajo (čakalna doba ) ali jih je potrebno opraviti takoj.
Lepo pozdravljeni!

New Report

Close