Sprašujem_nujno!
Pozdravljeni!
Imam sina v 17 letu, ki je že drugo leto v zavodu po odločbi sodišča(fant, je živel pri meni,po razvezni odločbi z njegovim očetom, sem bila primorana poiskati stanovanje, ki pa je žal 70 km oddaljen od prejšnjega bivališča. Sin ni pripravljen živeti z menoj in bratom in novim partnerjem,oče pa ga ne želi sprejeti) . Bivanje v zavodu je nekako sprejel.V tem času je njegovo vedenje nihalo, vendar so bili njegovi agresivni izpadi redkejši in manj izraziti.Za šolsko delo je bil motiviran, pri pouku je zelo dobro sodeloval, le na kloncu šol.leta je njegova zagnanost nekoliko popuščala,saj si je nabral nekaj.neopravičenih ur.Od jan.do konca šolskega leta je zaključil 1.letnik razen angleščine.Začenja se drugo
šolsko leto v zavodu in največji problem je uživanje trave.Sistematske preglede, ki jih je opravil v zavodu, so pokazali, da je fant zdrav, le urinski test mu je pokazal prisotnost marihuane. In tu je ta začaran krog, kako pomagati fantu, ki je ob prihod v zavod,jasno povedal, da z uživanjem trave nikakor ne misli prekiniti, kljub temu,da so v tem šlolskem letu 2005/06,za vse tiste gojence, ki jim urinski test ne bo pokazal THC oz.prisotnisti marihuane ponujajo nagrado v smislu večje svobode.Precejšno stisko pri fantu povzroča tudi, kje bo bival med vikendi oz.počitnicami, saj ne želi bivati pri meni, ker sem se preselila v odročni kraj.
Še enkrat sprašujem kaj lahko naredim, da bi prenehal z uživanjem trave?
Lep pozdrav!
Na vprašanje, ki ga postavljate praktično ni odgovora. Ne obstaja nobena magična formula, ki bi jo lahko podal preko ekrana. Ker s svojim sinom praktično nimate kaj dosti stikov to pomeni, da tudi ne morete imeti vpliva nanj. Če noče živeti pri vas niti med vikendi so možnosti, da bi zaradi vašega angažiranja prenehal kaditi travo nične.
Edina teoretično možna rešitev je, da stopite v stik z njegovimi vzgojitelji ter svetovalno službo.